Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 27 Septembrie 2020 - 6098 vizitatori azi
Incendii la Ilva Mica si Chintelnic.

Marti, 9 octombrie, la ora 21.05, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost informat despre producerea unui incendiu la o casa de locuit din localitatea Ilva Mica.

           Doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si echipajul de prim ajutor din cadrul Garzii de Interventie Singeorz - Bai s-au deplasat de urgenta la locul evenimentului. La sosirea echipajelor la locul interventiei, s-a constatat ca ardea un aparat electrocasnic (frigider). S-a actionat cu o linie de inalta presiune pentru localizarea si lichidarea incendiului. Paramedicii au acordat asistenta medicala proprietarei care a suferit un atac de panica si s-a intoxicat cu fum. Au ars frigiderul si diverse obiecte de mobilier si s-au degradat peretii incaperii afectate.

          Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind un scurtcircuit electric - conductor, cablu electric defect sau neizolat corespunzator.

 

*

          Marti, 9 octombrie, la ora 23.06, doua autospeciale de interventie cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadru Detasamentului de Pompieri Bistrita au fost solicitate sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la acoperisul unei case de locuit din localitatea Chintelnic.

          Interventia a durat aproximativ 40 de minute, in urma incendiului au ars: scheletul din lemn al acoperisului si elemente din material lemnos din componenta acestuia. A fost salvata casa de locuit, anexele gospodaresti si un autoturism aflat in curtea imobilului. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic produs de sisteme de incalzire amplasate necorespunzator fata de materiale combustibile.

 

 

In perioada 09.10.2012, ora 0730 - 10.10.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 18 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                  15;
  • Asistenta persoane                                                            1;      
  • Incendii                                                                                          2;                  

 

 

                                       COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                                       Plt.

                                                                                  Marius RUS

 

0 comentarii1757 vizualizări10 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0