Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 30 Septembrie 2020 - 2956 vizitatori azi
Transportul si comercializarea ilegala a lemnului in atentia jandarmilor!

In saptamana care tocmai s-a incheiat jandarmii in colaborare cu organele silvice si cu reprezentantii Administratiei Parcului National Muntii Rodnei au executat mai multe actiuni specifice pentru combaterea infractiunilor silvice.

 In perioada 08-14 octombrie a.c., jandarmii montani din Rodna si jandarmi din cadrul Detasamentului 1 Mobil Bistrita, impreuna cu reprezentantii Administratiei Parcului National Muntii Rodnei si ai ITRSV - Ocolul Silvic Dealu Negru, au executat mai multe actiuni specifice de prevenire si combatere a infractionalitatii in mediul natural montan.

Au fost aplicate sanctiuni pentru nerespectarea prevederilor Legii nr. 171 din 2010, privind stabilirea si sanctionarea contraventiilor silvice, art. 17, alin. 1, lit. b respectiv art. 20 lit. d.

Astfel, pentru ridicarea din fondul forestier national fara aprobare legala a cioatelor sau a resturilor de exploatare si pentru comercializarea materialului lemnos in afara targurilor sau a pietelor conform reglementarilor legale in vigoare, au fost aplicate amenzi in valoare totala de aproximativ 5.000 de lei.

In perioada de referinta, jandarmii montani din Rodna au executat in colaborare cu Administratia Parcului National Muntii Rodnei si o serie de actiuni specifice pentru prevenirea braconajului, inclusiv pe timp de noapte in zonele: Lacul Lala, Caldarea Gagii si Pasul Rotunda  iar astfel de actiuni vor continua si in perioada urmatoare. 

 

 

Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul 

    Capitan - Georgeta Casvan.

0 comentarii1813 vizualizări15 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0