Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 30 Septembrie 2020 - 4192 vizitatori azi
Incendii la case din Anies si Apatiu.

Luni dimineata, 15 octombrie, la ora 03.06, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la o casa de locuit din localitatea Anies.

          Doua autospeciale lucru cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul Garzii de Interventie Singeorz Bai, impreuna cu pompierii voluntari din cadru SVSU Maieru, s-au deplasat de urgenta la locul evenimentului. In momentul sosirii la locul interventiei, pompierii au constat ca ardea acoperisul din lemn al casei. Flacarile s-au propagat si la acoperisul sediului social al unei societati comerciale care era lipita de casa de locuit.

          Interventia a durat aproximativ 5 ore, timp in care pompierii militari, pompierii voluntari si angajatii societatii comerciale au reusit impiedicarea extinderii incendiului la parterul imobilelor. Exista riscul propagarii la alte doua cladiri invecinate si la stivele de material lemnos depozitate in curtea fabricii. S-a reusit salvarea documentatiei si a elementelor de birotica din incaperile afectate. In urma incendiului, au ars: acoperisurile imobilelor si mansarda sediului societatii comerciale in care se aflau patru birouri si un grup sanitar. Suprafata totala afectata este de peste 250 mp.

          Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind un cos de fum necuratat sau amplasat necorespunzator fata de materiale combustibile.

 

 

In perioada 12.10.2012, ora 0730 - 15.10.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 73 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                  65;
  • Asistenta persoane                                                            2;      
  • Protectia comunitatilor                                                      1;      
  • Asanare munitiei                                                               1;
  • Incendii                                                                                          4;                  

 

 

 

          Vineri, 12 octombrie, la ora 09.40, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost informat despre faptul ca, pe raza localitatii Chintelnic, a fost gasit un proiectil exploziv calibru 82 mm. Un echipaj pirotehnic din cadrul I.S.U. "Bistrita" s-a deplasat la fata locului pentru cercetarea, identificarea, ridicarea, transportul si depozitarea munitiei gasite.

 

 

*

          Sambata, 13 octombrie, la ora 13.08, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost informat despre producerea unui incendiu la o casa de locuit din localitatea Apatiu.

           Doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si echipajul de prim ajutor din cadrul Garzii de Interventie Beclean s-au deplasat de urgenta la locul evenimentului. La sosirea echipajelor la locul interventiei, s-a constatat ca ardea bucataria de vara, acoperisul casei si a grajdului. S-a actionat cu mai multe linii de refulare a apei si materiale de prima interventie pentru localizarea si lichidarea incendiului. Interventia a durat aproximativ o ora, pompierii militari reusind sa limiteze considerabil pagubele materiale. Au ars bucataria de vara, acoperisul casei si a grajdului pe suprafete de aproximativ 30 mp si s-au degradat peretii casei si a grajdului.

          Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind un burlan amplasat necorespunzator fata de materiale combustibile.

 

 

 

 

 

         Duminica, 14 octombrie, la ora 14.03, o autospeciala de interventie si salvare la inaltimi din  cadru Detasamentului de Pompieri Bistrita a fost solicitata sa intervina pentru salvarea unei persoane cu dezabilitati ramasa blocata intr-un apartament situat la etajul III al unui imobil din municipiul Bistrita, str. Vasile Lupu.

          Interventia a durat aproximativ 30 de minute, s-a actionat cu autoscara mecanica pentru a intra in apartament pe geamul de la balcon si deschiderea usii din interior.

 

 

 

                                        COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                              Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990

0 comentarii2037 vizualizări15 octombrie 2012
rss 2.0
rss 2.0