Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 07 Iulie 2020 - 128 vizitatori azi
Incendiu la o cabana din Telciu si la o gospodarie din Manic.

Miercuri, 7 noiembrie, la ora 9.21, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita a fost anuntat despre producerea unui incendiu, in localitatea Fiad, la o cabana apartinand Ocolului Silvic Telciu.           

          Doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si echipajul de prim ajutor din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud, sprijinite de Serviciile Voluntare pentru Situatii de Urgenta din Romuli si Telciu, au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului. In momentul sosirii la locul evenimentului, cabana era cuprinsa de flacari in totalitate. Interventia a durat aproximativ doua ore, perioada in care pompierii au reusit impiedicarea propagarii incendiului la o padure de rasinoase aflata in apropiere.

          In urma incendiului, au ars cabana din lemn P + 1 pe o suprafata de peste 100 mp si mobilierul din interiorul acesteia. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind efectul termic produs la un cos de fum amplasat ori neprotejat corespunzator fata de materiale combustibile.

 

*

          Miercuri, 7 noiembrie, doua autospeciale de interventie cu apa si spuma din cadrul Garzii de Interventie Beclean au fost solicitate sa intervina la un incendiu produs la o casa de locuit din Beclean. In momentul sosirii la locul interventiei, pompierii militari au constatat ca ardea funinginea din cosul de fum. S-a intervenit cu o linie de inalta presiune pentru lichidarea incendiului, reusindu-se in acest mod salvarea casei si limitarea considerabila a pagubelor materiale.

 

*

          Doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor din cadrul Garzii de Interventie Beclean au fost solicitate sa intervina miercuri, 7 noiembrie, la ora 18.10, la un incendiu produs la o gospodarie individuala din localitatea Manic, comuna Chiochis. In sprijinul pompierilor militari a intervenit Serviciul Voluntar pentru Situatii de Urgenta din localitatea Chiochis.  Interventia a durat aproximativ 100 de minute, pompierii militari si voluntari au actionat cu 3 linii de refulare a apei pentru localizarea si lichidarea incendiului ce s-a extins si la anexele gospodaresti aflate la mica distanta fata de casa de locuit.

          In urma incendiului, au ars: acoperisul locuintei pe o suprafata de circa 35 mp, tavanul bucatariei pe o suprafata de aproximativ 25 mp, elemente de mobilier, aparatura electrocasnica, articole de imbracaminte, 2 mc cherestea rasinoase si aproximativ 500 kg de porumb.

          Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind un cos de fum amplasat ori neprotejat termic fata de materialele combustibile.

 

In perioada 07.11.2012, ora 0730 - 08.11.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 19 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                          16;
  • Incendii                                                                                        3;

 

 

 

     COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE 

            Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990

0 comentarii2128 vizualizări08 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0