Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 16 Aprilie 2024 - 14587
Bombe la Salva.

Vineri, 9 noiembrie, la ora 12.55, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre faptul ca, pe raza localitatii Salva, au fost gasite 4 bombe aruncator calibru 50 mm explozive. Un echipaj pirotehnic s-a deplasat la fata locului pentru identificarea, cercetarea, ridicarea si transportul munitiei gasite in locuri special amenajate.

 

 

In perioada 09.11.2012, ora 0730 - 12.11.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 77 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                  71;
  • Incendii                                                                                        3;
  • Asanare de munitie                                                         1;
  • Protectia comunitatilor                                                    2;

 

 

In perioada analizata, forte si mijloace din cadrul subunitatilor inspectoratului au fost solicitate sa intervina pentru lichidarea a trei incendii ce au avut ca si cauza probabila cosurile de fum necuratate sau amplasate necorespunzator fata de materiale combustibile. Evenimentele au fost inregistrate in localitatile Bistrita, Jelna, respectiv Tarlisua. In fiecare din aceste situatii, pompierii militari au intervenit prompt si au limitat considerabil pagubele materiale. Specialisti I.S.U. "Bistrita" readuc in atentia cetatenilor necesitatea luarii masurilor de prevenire a incendiilor prin verificarea, curatarea si repararea cosurilor de fum de catre personal specializat, cel putin o data pe an. De asemenea, in podurile cladirilor, cosurile se tencuiesc pe interior si pe exterior si se dau cu var, ca sa se poata observa cu usurinta eventualele fisuri.  

               Este mult mai usor sa previi un incendiu decat sa-l stingi!

                                         COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

             Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990

0 comentarii2709 vizualizări12 noiembrie 2012




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0