Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Aprilie 2020 - 4284 vizitatori azi
24 persoane private de libertate au absolvit un curs de calificare profesionala in domeniul lucrator in structuri pentru constructii.

In data de 12 noiembrie 2012, in Penitenciarul Bistrita, 24 persoane private de libertate au sustinut examenul de finalizare a cursului de calificare profesionala in meseria de lucrator in structuri pentru constructii.

In urma unui examen care a urmarit evaluarea cunostintelor dobandite pe durata cursului, printr-o proba teoretica si una practica, toate persoanele private de libertate examinate au obtinut note de trecere, urmand sa primeasca un certificat de calificare, acreditat de CNFPA Cluj-Napoca si recunoscut la nivelul Uniunii Europene. Totodata, persoanele private de libertate absolvente ale acestui curs, vor beneficia de 40 de credite si 30 zile considerate executate din pedeapsa, conform reglementarilor legale.

Cursul a fost initiat in data de 20.07.2012, in cadrul proiectului "Valorificarea potentialului uman prin promovarea incluziunii sociale  si a participarii grupurilor vulnerabile - persoane private de libertate - pe piata muncii", proiect finantat din Fondul Social European, prin Programul Operational Sectorial pentru Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritara 6 - Promovarea incluziunii sociale, Domeniul major de interventie 6.2 - Imbunatatirea accesului si participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii.

Proiectul este derulat de Centrul Crestin de Reintegrare Sociala "ONISIM" Bistrita, avand ca grup tinta 1218 de persoane private de libertate din patru penitenciare (Bistrita, Gherla, Aiud, Targu Mures), care participa la programe specifice de motivare, consiliere si formare profesionala, pentru a-si dezvolta competentele si a avea o calificare de baza.

Luand in considerare inclusiv cursul finalizat ieri, pe durata anului 2012, in Penitenciarul Bistrita s-au derulat patru cursuri de calificare profesionala, organizate in cadrul proiectului cu finantare externa mentionat anterior, iar 108 persoane private de libertate au fost calificate profesional in domeniile: lucrator in tamplarie, lucrator in alimentatie si lucrator in structuri pentru constructii.

Obiectivele derularii cursurilor de calificare profesionala in penitenciar constau in cresterea competentelor profesionale si crearea de oportunitati pe piata muncii pentru persoanele care au executat o pedeapsa privativa de libertate, facilitandu-se, astfel, reintegrarea sociala a acestora.

 

Inspector de penitenciare Laura OPRIS  Purtator de cuvant

PENITENCIARUL BISTRITA

 

Telefon: 0263/238.175,       0741/265.809

e-mail: laura.opris@anp.gov.ro

0 comentarii2093 vizualizări14 noiembrie 2012




rss 2.0
rss 2.0