Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Aprilie 2020 - 4188 vizitatori azi
Expozitie cu vanzare a obiectelor realizate de persoanele private de libertate.

In cadrul manifestarilor ocazionate de Saptamana Solidaritatii si Tolerantei, astazi, 14 noiembrie 2012, incepand cu ora 16.00, la Cercul Militar din municipiu, va avea loc o expozitie cu vanzare a obiectelor realizate de persoanele private de libertate in cadrul activitatilor artistice. Cei interesati vor putea admira si chiar achizitiona din cele peste 50 de lucrari (picturi, sculpturi, obiecte de mic artizanat), confectionate de persoanele aflate in custodia Penitenciarului Bistrita.

Valorificarea obiectelor realizate de persoanele private de libertate in cadrul activitatilor artistice se realizeaza in baza unei decizii a directorului general al Administratiei Nationale a Penitenciarelor, care stipuleaza faptul ca, acest lucru se poate face prin vanzare, in cadrul unor expozitii, targuri, prezentari sau alte manifestari artistice.

Stabilirea valorii produselor se face de catre o comisie de selectionare si evaluare a obiectelor confectionate, tinandu-se cont de calitate, cantitate, valoare artistica, precum si de cheltuielile cu materialele.

Totodata, sumele incasate din vanzarea obiectelor realizate de persoanele private de libertate vor fi folosite exclusiv pentru achizitionarea de materiale necesare confectionarii produselor.

De asemenea, pe langa expunerea produselor realizate de persoanele din detentie, in cursul zilei de astazi, la aceeasi locatie si ora, va avea loc dezbaterea Libertate versus captivitate, moderata de profesor Camelia Toma, coordonatorul trupei de teatru "anOnimus", formata din persoane private de libertate. Discutia se va focaliza in jurul unor prezentari de materiale artistice, realizate de persoanele din detentie in cadrul unor ateliere de scriere derulate in penitenciar.

Activitatile au ca obiectiv sustinerea potentialului creator al persoanelor private de libertate, resursa care poate fi descoperita si potentata pe durata executarii pedepsei. Totodata, derularea acestor evenimente in exteriorul locului de detentie, le confera persoanelor private de libertate sentimentul recunoasterii valorii personale, a convingerii ca eforturile de echilibrare a conduitei le sunt apreciate, ca membrii comunitatii din care inca fac parte le pot oferi un exemplu al acceptarii, solidaritatii si a tolerantei.

 

Inspector de penitenciare Laura OPRIS

Purtator de cuvant  PENITENCIARUL BISTRITA

 

Telefon: 0263/238.175,   0741/265.809

e-mail: laura.opris@anp.gov.ro

1 comentariu2233 vizualizări14 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0