Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 08 Martie 2021 - 18292 vizitatori azi
Renunta.Improvizatiile sunt catastrofale. BULETIN INFORMATIV ISU BN.

"Renunta. Improvizatiile sunt catastrofale!" - Campanie nationala de informare si educatie preventiva lansata de I.G.S.U si E.ON Romania. La nivel national, statistica este ingrijoratoare:

 ? Sute de oameni isi pierd viata, in fiecare an, din cauza improvizatiilor facute la instalatiile electrice sau de gaz, precum si din cauza cosurilor de fum necuratate;

 ? Numai in primele zece luni ale acestui an, 581 de persoane au devenit victime ale incendiilor generate in principal de improvizatii, conform statisticilor I.G.S.U.;

 ? Prin intermediul acestei campanii nationale, care va fi insotita de actiuni comune la nivel local, I.G.S.U si E.ON Romania doresc sa constientizeze cetatenii asupra riscurilor la care se expun atunci cand utilizeaza in mod necorespunzator instalatiile electrice si cele de gaz.

 Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U) si E.ON Romania au demarat, in aceasta saptamana, a doua campanie comuna de informare si constientizare a populatiei din cadrul parteneriatului incheiat in luna septembrie a acestui an.

Astfel, campania nationala de informare si educatie preventiva  R.I.S.C. " Renunta. Improvizatiile sunt catastrofale!" isi propune sa avertizeze cetatenii cu privire la riscurile la care se expun daca incalca regulile privind utilizarea instalatiilor electrice si a celor alimentate cu gaz.

 Ideea campaniei a plecat de la o realitate ingrijoratoare: in fiecare an sute de oameni devin victime, urmare a unor evenimente care se produc fie din cauza improvizatiilor facute la instalatiile electrice sau de gaz, fie din cauza obturarii cosurilor de fum.

 La nivelul judetului Bistrita - Nasaud, numai in primele 10 luni ale acestui an, 243 case de locuit si anexe gospodaresti au cazut prada flacarilor si 10 de persoane - 9 adulti si 1 copil - au devenit victime ale incendiilor.

 De asemenea, in aria de responsabilitate a E.ON, in ultimii trei ani, peste 260 de persoane au fost grav afectate urmare a intoxicatiei cu monoxid de carbon, iar dintre acestea nu mai putin de 67 de persoane si-au pierdut viata prin asfixiere.

 Cauza principala a acestor evenimente tragice a fost utilizarea unor surse de incalzire alimentate cu gaze naturale, racordate la cosuri de fum necuratate sau infundate, improvizate, construite necorespunzator sau chiar folosirea unor aparate de incalzire improprii, deteriorate sau neracordate la cosuri.

 "Gravitatea evenimentelor, precum si incidenta ridicata a acestor cazuri ne-au determinat ca, pe langa activitatea de prevenire pe care o desfasuram in mod curent, sa ne implicam impreuna cu partenerul nostru E.ON Romania, intr-o noua campanie de informare menita sa reduca numarul acestor evenimente catastrofale", a declarat General de brigada dr. Ioan Bas, Inspector General al Inspectoratului General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U). 

 "Intr-un fel sau altul, fiecare dintre noi suntem responsabili pentru siguranta familiilor noastre. Nu putem sa ii expunem pe cei dragi la situatii de risc, iar pentru a evita incidente grave nu trebuie decat sa respectam o regula simpla: orice interventie la instalatia electrica sau de gaz trebuie sa fie realizata numai de catre persoane sau firme autorizate. In plus, orice problema sesizata la aceste instalatii trebuie semnalata distribuitorului de gaz sau electricitate, prin intermediul Dispeceratelor de urgenta", a declarat Frank Hajdinjak, Directorul General al E.ON Romania.

 Campania nationala R.I.S.C. este a doua campanie comuna derulata de I.G.S.U. si sustinuta de E.ON Romania, prima fiind cea de informare si educatie preventiva "F.O.C. - Flacarile Omoara Copii".

 E.ON Romania si Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U.) au semnat, in luna septembrie a.c., un  protocol de colaborare in vederea derularii in comun a unor campanii de informare, prevenire si constientizare a cetatenilor asupra pericolelor la care sunt expusi in cazul utilizarii necorespunzatoare a diferitelor surse de energie.

  plt. Marius Rus - Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud

Mobil: 0748.299.990

e-mail: bnisu@yahoo.com

 Despre I.G.S.U.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta (I.G.S.U) a fost infiintat in data de 15 decembrie 2004, prin fuziunea Comandamentului Protectiei Civile si Inspectoratului General al Corpului Pompierilor Militari, ca unitate subordonata Ministerului Administratiei si Internelor. La nivel national, I.G.S.U coordoneaza toate organizatiile implicate in managementul situatiilor de urgenta, in concordanta cu principiile existente pe plan international, specifice ONU, NATO, UE si altor organisme la care Romania este parte.


Despre E.ON Romania

Grupul E.ON in Romania este activ pe piata locala in domeniile furnizarii si distributiei de gaze naturale si energie electrica, deservind 2,9 milioane de clienti. Aria de activitate a companiilor E.ON, acopera 20 de judete in partea de nord a tarii. Compania platforma, E.ON Romania, detine un pachet de 51% din actiuni la fiecare din companiile E.ON Energie Romania, E.ON Gaz Distributie si E.ON Moldova Distributie.

                         COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE 

 

 

 

In perioada 21.11.2012, ora 0730 - 22.11.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 22 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                  21;
  • Protectia comunitatilor                                                      1;

 

1. Fortele si mijloacele din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita au intervenit la 11 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii E.P.A.:                                            8, dupa cum urmeaza:

                                                                      - 6 in municipiul Bistrita;

                                                                      - 1 in localitatea Arcalia;         

                                                                      - 1 in localitatea Livezile;

  • Interventii T.I.M.:                                            -  2 in municipiul Bistrita;
  • Protectia comunitatilor                         1 in municipiul Bistrita;

 

          2. Fortele si mijloacele din cadrul Garzii de Interventie Prundu Birgaului au intervenit la 3 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii E.P.A:                                             3, dupa cum urmeaza:

                                                                      -  1 in localitatea Bistrita Birgaului;

                                                                      -  1 in localitatea Mijlocenii Birgaului;

                                                                      -  1 in localitatea Josenii Birgaului;

 

          3. Fortele si mijloacele din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud au intervenit la 2 situatii de urgenta, astfel:

  • Ø Interventii E.P.A:                                             2, dupa cum urmeaza:

                                                                          - 1 in localitatea Nepos;

                                                                          - 1 in localitatea Nasaud;

 

         4. Fortele si mijloacele din cadrul Garzii de Interventie Beclean au intervenit la 2 situatii de urgenta, astfel:

  • Ø Interventii E.P.A:                                             2, dupa cum urmeaza:

                                                                          - 1 in localitatea Reteag;

                                                                          - 1 in localitatea Zagra;

 

         5. Fortele si mijloacele din cadrul Garzii de Interventie Singeorz - Bai au intervenit la 4 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii E.P.A:                                            4, dupa cum urmeaza:

                                                                          -  1 in localitatea Sant;

                                                                          -  3 in localitatea Rodna;

 
            COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                                             Persoana de contact: plt. Marius RUS - tel: 0748299990

 

0 comentarii2086 vizualizări22 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0