Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 30454 vizitatori azi
Incendii la case din Bistrita si Orheiu Bistritei.

Joi, 22 noiembrie, la ora 10.33, dispeceratul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost anuntat despre producerea unui incendiu la o gospodarie individuala din localitatea Orheiu Bistritei. Doua autospeciale de lucru cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita au fost trimise la fata locului.

          Odata ajunsi la locul interventiei, pompierii militari au constat ca incendiul se manifesta la acoperisul grajdului si al surei, cu pericol de propagare la casa de locuit. Salvatorii au intervenit timp de aproximativ 90 de minute, interval in care au localizat si lichidat incendiul si au limitat pagubele materiale.

          In urma incendiului, au ars: acoperisul grajdului si al surei pe o suprafata de aproximativ 75 mp, 0,5 mc lemn de foc si  peste 1 t fan. S-au degradat peretii grajdului si acoperisul unei bucatarii de vara situata in apropierea locului producerii evenimentului. Din fericire, nu au fost inregistrate victime omenesti. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind jocul copiilor cu focul - folosirea chibriturilor in apropierea plantelor furajere (fan). Au fost salvate casa de locuit, o bucatarie de vara si o anexa gospodareasca.

*

          Un cos de fum amplasat / neprotejat termic fata de materialele combustibile a fost cauza producerii unui incendiu la o casa de locuit din municipiul Bistrita. O autospeciala de lucru cu apa si spuma din cadrul subunitatii din localitate a intervenit vineri, 23 noiembrie, la ora 03.53, pentru localizarea si lichidarea unui incendiu izbucnit pe strada Dimbului. Interventia a durat aproximativ 30 de minute, pagubele materiale fiind reduse la o grinda din lemn si cateva scanduri din structura suport al peretelui din gipscarton.

 

 

In perioada 22.11.2012, ora 0730 - 23.11.2012, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 24 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                  22;
  • Incendii                                                                                        2;

*

                                        COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE  

                                                                        Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990

0 comentarii2142 vizualizări23 noiembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0