Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 09 Martie 2021 - 15642 vizitatori azi
Activitati desfasurate de catre militarii din Brigada 81 Mecanizata"General GRIGORE BALAN" cu ocazia Zilei de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei.

Pe parcursul istoriei, romanii au luptat cu devotament pentru castigarea independentei, suveranitatii si democratiei tarii noastre. Noi, cei de astazi, suntem obligati sa aparam cu orice pret aceste valori. Unirea Transilvaniei cu Romania la 1 Decembrie 1918 a insemnat realizarea unitatii nationale a poporului roman, consacrand in acest fel dorinta de veacuri a romanilor de pe aceste meleaguri, de unire cu tara.

Acum, cand sarbatorim 94 de ani de la infaptuirea Marii Uniri, avem datoria morala sa-i cinstim cu respect, sa ne plecam cu piosenie fruntile in fata eroilor neamului. Sa nu uitam niciodata curajul si devotamentul cu care au luptat si sa-i avem mereu ca exemplu.

Pentru a cinsti cum se cuvine acest important eveniment, "Ziua de 1 Decembrie 2012 - Ziua Nationala a Romaniei", s-au organizat si desfasurat o serie de activitati culturale si sportive interne specifice, in cadrul comandamentului brigazii si a unitatilor subordonate.

"Ziua de 1 Decembrie 2012 - Ziua Nationala a Romaniei" a fost sarbatorita dupa urmatorul program:

  •  Sambata, 01.12.2012, incepand cu orele 10.00, in Piata Centrala, la statuia poetului Andrei Muresanu din municipiul Bistrita, a avut  loc un ceremonial militar si religios de depuneri de coroane si jerbe de flori la care au participat reprezentanti ai institutiilor statului, ai autoritilor publice locale, militari din unitatile garnizoanei Bistrita precum si numerosi locuitori ai municipiului Bistrita.
  • De asemenea, incepand cu orele 11.00., pe pietonalul "Liviu Rebreanu" din municipiul Bistrita, a avut loc o parada militara al carei comandant a fost colonel dr. Dorin BLAIU, loctiitorul comandantului brigazii, parada la care au participat detasamentele de onoare constituite din militari din cadrul Brigazii 81 Mecanizata"General GRIGORE BALAN", Inspectoratului Judetean de  Jandarmi Bistrita - Nasaud si Inspectoratului Judetean pentru Situatii de Urgenta Bistrita, eveniment care a culminat cu incheierea festivitatilor desfasurate cu ocazia sarbatoririi Zilei de 1 Decembrie, Ziua Nationala a Romaniei.

Ceremoniale militar-religioase au fost organizate si in unitatile subordonate brigazii, respectiv in garnizoanele Dej, Turda  si Prundu-Bargaului.

      La ceremonialele militar-religioase, organizate in garnizoanele Bucuresti, si Cluj-Napoca,cat si in garnizoanele din subordinea brigazii, au participat cadre militare si soldati gradati profesionisti care au defilat pe tehnica din dotare in apalauzele asistentei.

           Lt. col. Florin APAFAIAN

                                                  

0 comentarii2177 vizualizări01 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0