Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 09 Martie 2021 - 15592 vizitatori azi
SMURD BISTRITA - NASAUD IMPLINESTE 3 ANI.

In data de 3 decembrie 2012, se implinesc 3 ani de la infiintarea Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare Bistrita - Nasaud. Activitatea echipajelor S.M.U.R.D. se desfasoara prin colaborarea Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita-Nasaud si U.P.U. - S.M.U.R.D. din cadrul Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita si este coordonata de dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J..

In 4 noiembrie 2008, la nivelul judetului nostru, a devenit operational primul echipaj de prim ajutor S.M.U.R.D. in orasul Singeorz Bai. Astazi, S.M.U.R.D. Bistrita-Nasaud dispune, din punct de vedere operational, de un echipaj de Terapie Intensiva Mobila si 5 echipaje de Prim Ajutor, distribuite pe teritoriul judetului in municipiul Bistrita, in orasele Nasaud, Sangeorz-Bai, Beclean si in localitatea Prundu Birgaului. Unitatea noastra a beneficiat de ambulante SM.U.R.D. de terapie intensiva mobila, echipaje de prim ajutor si autospeciale de descarcerare achizitionate prin Proiectul "IMBUNATATIREA DOTARII CU ECHIPAMENTE A BAZELOR OPERATIONALE PENTRU INTERVENTII IN SITUATII DE URGENTA DIN TRANSILVANIA DE NORD", Ministerul Sanatatii si Consiliul Judetean Bistrita - Nasaud.  

Pe parcursul primului an de activitate, S.M.U.R.D. Bistrita - Nasaud a intervenit la 3457 de cazuri, in al doilea an au avut loc 4032 interventii gestionate de echipajele medicale din cadrul unitatii noastre. In ultimul an, Serviciul Mobil de Urgenta Reanimare si Descarcerare a intervenit la 6194 cazuri (in medie 16,96 pe zi), acordand prim ajutor calificat, asistenta medicala de urgenta si descarcerare la 6301 persoane.

In anul 2012, marcat de operationalizarea modulelor S.M.U.R.D. la subunitatile din Beclean si Prundu Birgaului,  numarul cazurilor la care s-a intervenit a crescut exponential. Comparativ cu perioada similara a anului trecut, a avut loc o crestere de 53,62 % a numarului de interventii.

Implinirea a 3 ani de la infiintarea SMURD Bistrita - Nasaud constituie un prilej de a ne exprima pretuirea si multumirea pentru sprijinul acordat de catre colaboratorii nostri in indeplinirea misiunilor care ne-au fost incredintate. Nu in ultimul rand, in ceas aniversar, dorim sa multumim tuturor medicilor, asistentilor medicali, paramedicilor si pompierilor care incadreaza echipajele de descarcerare pentru devotamentul si profesionalismul dovedit in nobilele misiuni de salvare a vietilor omenesti.

 

COMARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

0 comentarii2779 vizualizări02 decembrie 2012
rss 2.0
rss 2.0