Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 10 August 2020 - 18598 vizitatori azi
Ioan Birisiu a fost inaintat la gradul de General de Brigada in retragere.

Prin Decret Prezidential, semnat de catre seful statului, Traian Basescu, un numar de 27 generali si ofiteri in retragere, veterani de razboi au fost avansati in gradul urmator. Este o mare onoare pentru judetul Bistrita Nasaud faptul ca, intre acesti avansati se afla si presedintele Asociatiei Judetene a Veteranilor de Razboi Bistrita Nasaud, col.(rt.) Birisiu Ioan, care a fost inaintat la gradul de General de Brigada in retragere. Felicitari si "La Mai Mare !" distinse domnule general ! Sa va dea domnul, multa, multa sanatate si numai bine pentru dumneavoastra si familia dumneavoastra.

 

Col.(r.) Cordovan Ioan -  Presedintele de Onoare al Asociatiei Judetene Cultul Eroilor"Regina Maria" Bstrita-Nasaud.

 

3 commentarii2912 vizualizări04 decembrie 2012
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Silvia
04 Decembrie 2012 - 16:11

Tot respectul meu pentru D-l Birisiu, il cunosc, e drept, nu foarte bine dar... ce merite a avut in armata romana, a fost pe front, a fost in fata M.Ap.N. in decembrie 1989? Nu cred, a dus o viata boema fiind contabil sef la raposatul IFET. Deci??? Poate ar fi binevenite niste amanunte legate de "activitatea" dansului in armata. Daca am deranjat, imi cer scuze.

Răspunde Silvia
Col.(r.) Cordovan Ioan
05 Decembrie 2012 - 16:38

Stimata D-na/d-ra Silvia, domnul general de brigada in retragere, Birisiu Ioan, este veteran de razboi (a fost pe front), a participat in calitate de combatant in cel de-al Doilea Razboi Mondial. Nu stiu anul exact, cand a trecut in rezerva si unde a lucrat in viata civila, dar pot sa va informez, ca a fot inaintat la gradul de general, ca o recompensa adusa unui veteran de razboi, ca la ora aceasta avem foarte putin veterani in viata. Regimul de dupa decembrie '89, macar atat sa faca pentru cei ce s-au sacrificat pentru tara, umbland prin razboaie. Gradul de general pe care la primit, este mai mult onorific, fiindca pensia tot aceia o primeste. Eu cred ca in fata unui veteran de razboi trebuie sa ne inclinam, in semn de respect, nu sa intrebam ce fapte marete a facut.

Ciprian Constantinescu
04 Decembrie 2012 - 10:21

Respectele mele pentru un om de mare tinuta , un bun exemplu pentru cei mai tineri.Multa sanatate domnule General.

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0