Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
160 amenzi neachitate = peste 1.500 ore de munca in folosul comunitatii!

In primele 10 luni ale acestui an, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, pentru amenzile acumulate si neachitate de catre unii cetateni, au fost solutionate de catre  instantele de judecata un numar de 23 de cereri privind transformarea sumelor respective, in ore de munca in folosul comunitatii.

Totalul celor 160 de amenzi  insumeaza 69.875 lei. Acestea au fost transformate de catre instantele de judecata, in 1.571 de ore de munca in folosul comunitatii.

Acest demers a fost efectuat de catre consilierul juridic al Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita-Nasaud, cpt.. Florian Sararu, conform Ordonantei de Guvern nr. 2 din 2001, art.39, indice 1, modificata, privind regimul juridic al contraventiilor.

Principalele abateri pentru care au fost sanctionati cei in cauza, sunt legate de incalcarea prevederilor legii nr. 61 din 1991, pentru sanctionarea faptelor de incalcare a unor norme de convietuire sociala, a ordinii si linistii publice. Pe primul loc se situeaza abaterile privind practicarea prostitutiei.

Precizam ca persoanele in cauza au fost obligate sa efectueze orele de munca in folosul comunitatii in localitatile de domiciliu.

 

 

    Ofiter specialist informare si relatii publice

 

                 Lt.

       Georgeta CASVAN

0 comentarii2814 vizualizări17 noiembrie 2010




rss 2.0
rss 2.0