Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 3444 vizitatori azi
Ziua Europeana 112.

In fiecare an, la data de 11 februarie, se sarbatoreste ziua numarului unic european de urgenta "112", ce reprezinta sistemul tehnic si organizational al receptionarii si transmiterii apelurilor de urgenta pentru asigurarea asistentei imediate in situatii in care este periclitata viata, integritatea ori sanatatea cetateanului, ordinea publica, proprietatea publica sau privata ori mediul.

Numarul pan-european de urgenta "112" a fost creat in 1991, iar din luna aprilie 2005, Sistemul National Unic pentru Apeluri de Urgenta 112 a devenit operational in toata Romania.

Incepand cu anul 2008, "112" este unicul numar de urgenta care poate fi folosit de pe orice telefon fix, telefon public sau mobil pentru a ajunge, gratuit, la serviciile de urgenta (ambulanta, politie, jandarmerie, pompieri) in orice tara a Uniunii Europene.

Asigurarea unei reactii imediate si oportune in situatii deosebite constituie o directie de actiune importanta a Jandarmeriei Romane. Astfel, in anul 2012, la nivelul Inspectoratului de Jandarmi Judetean Bistrita Nasaud, au fost inregistrate 66, (in anul 2011 fiind inregistrate 62 de solicitari prin sistemul "112"), care au constat, in principal in:

-         tulburarea ordinii si linistii publice - 25;

-         interventii in cazuri de violenta - 14;

-         sustrageri diverse articole din magazine - 12;

-         furturi de material lemnos si feros -6;

-         apeluri ale turistilor aflati in dificultate in zona montana - 9.

Totodata, au fost desfasurate actiuni in unitati de invatamant care au avut ca scop cresterea gradului de informare a elevilor cu privire la necesitatea existentei acestui  sistem si la situatiile in care trebuie utilizat.

 

* * *Pentru a solicita sprijinul jandarmilor, cetatenii pot apela non-stop numarul unic de urgenta 112 sau se pot adresa celor mai apropiate sectii sau posturi de Jandarmerie.

 

 

 

   Compartiment Informare, Relatii Publice si cu Publicul.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii2205 vizualizări08 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0