Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 7790 vizitatori azi
Incendiu in localitatea Runcu Salvei. Interventii S.M.U.R.D.

In intervalul analizat, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost solicitat, prin intermediul numarului unic de urgenta 112, sa intervina pentru solutionarea a 21 situatii medicale de urgenta. Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele S.M.U.R.D. se regasesc fracturi, plagi taiate, dureri abdominale sau stari avansate de ebrietate. Cele mai multe solicitari (28,57% din interventiile S.M.U.R.D.) au fost pentru persoane care se aflau in stare de ebrietate (6 interventii). Paramedicii din cadrul I.S.U. Bistrita au intervenit in municipiul Bistrita, orasele Nasaud si Singeorz Bai si in localitatile Albestii Bistritei, Prundu Birgaului, Dumbraveni actionand pentru acordarea primului ajutor calificat si transportul pacientilor la spital, unde au fost preluati de medicii de garda din cadrul structurilor de primire urgente ale spitalelor din Bistrita si Nasaud.

 

 

Incendiu la un grajd in localitatea Runcu Salvei

           In data de 12 februarie a.c., in jurul orei 15.45, un apel, primit prin intermediul numarului unic de urgenta 112, la dispeceratul integrat I.S.U. - Ambulanta, anunta izbucnirea unui incendiu la un grajd din localitatea Runcu Salvei. Pentru localizarea si lichidarea incendiului a fost trimisa o autospeciala de lucru cu apa si spuma din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud. Ultima parte a itinerariului de deplasare (aproximativ 1,5 km) a fost inaccesibila autospecialei de interventie, pompierii nasaudeni deplasandu-se pe jos pana la locul indicat. S-a intervenit cu mijloace de prima interventie (lopeti, furci) pentru indepartarea materialelor combustibile si aruncarea zapezii pe focare. Obiectivul din lemn a ars in proportie de 80 %, pe o suprafata de 35 mp, impreuna cu cca. 7 tone de fan, o canapea si articole de imbracaminte. Interventia a durat aproximativ 100 de minute, interval in care pompierii militari au tinut focarele sub control, impiedicand propagarea incendiului la obiectivele invecinate. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind flacara deschisa - folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

 

 

In perioada 12.02.2013, ora 0730 - 13.02.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 22 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                 21;
  • Incendii:                                                                  1;

 

         

          COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

  Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990

 

foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2191 vizualizări13 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0