Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Marti 02 Martie 2021 - 1102 vizitatori azi
Incendiu la un autobuz. Incendii in Mijlocenii Birgaului si Cormaia.

Luni dimineata, 25 februarie a.c., in jurul orei 06.15, un apel, primit prin intermediul numarului unic de urgenta 112, la dispeceratul integrat I.S.U. - Ambulanta, anunta izbucnirea unui incendiu la autobuz la intrarea in municipiul Bistrita, pe DN 173 G. In cel mai scurt timp, au fost trimise la locul indicat doua autospeciale de lucru cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita. In momentul izbucnirii incendiului, in autobuz se aflau aproximativ 50 de persoane care au fost evacuate in conditii de siguranta, nefiind inregistrate victime.

          Incendiul a fost localizat si lichidat rapid, in cca. 20 de minute, autobuzul fiind distrus in proportie de 50 %. Cauza probabila a evenimentului a fost stabilita ca fiind efectul termic produs de scurgerea unor lichide combustibile in compartimentul motor.

              

 

In perioada 22.02.2013, ora 0730 - 25.02.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 74 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     70;
  • Incendii:                                                                              4;

                   

Incendiu in localitatea Mijlocenii Birgaului

            In data de 23 februarie a.c., la ora 02.18, dispeceratul integrat I.S.U. - Ambulanta a fost anuntat, prin numarul de urgenta unic 112, despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca din localitatea Mijlocenii Birgaului. Doua autospeciale de lucru cu apa si spuma din cadrul Garzii de Interventie Prundu Birgaului au fost trimise de urgenta la locul indicat. Incendiul se manifesta la nivelul acoperisului garajului, pe o suprafata de aproximativ 30 mp. Interventia a durat cca. 60 de minute, interval in care focarul a fost localizat si lichidat in limitele gasite. In urma incendiului, au ars acoperisul garajului si aproape 1 mc lemn de foc. Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de jarul nestins lasat in apropierea unor materiale combustibile.

Incendiu in Cormaia

            In data de 24 februarie, in jurul orei 12.33, doua echipaje ale pompierilor militari din cadrul Garzii de Interventie Singeorz Bai, impreuna cu pompierii voluntari din localitate, au fost solicitate sa intervina pentru lichidarea unui incendiu produs la acoperisul unei case de locuit din localitatea Cormaia. Incendiul a fost lichidat rapid, inainte ca flacarile sa se extinda la intreg imobilul sau la anexele gospodaresti alipite acestuia. In urma incendiului, au ars aproximativ 3 mp din acoperisul de lemn si s-a degradat 1 mp din tavan. Interventia rapida a pompierilor militari a eliminat riscul producerii unor pagube materiale semnificative.

 

Incendiu la o bucatarie de vara

           Duminica, 24 februarie a.c., in jurul orei 20.50, Garda de Interventie Beclean a fost solicitata sa intervina pentru lichidarea unui incendiu produs la o bucatarie de vara din localitatea Caianu Mic. In sprijinul pompierilor militari au intervenit membrii Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta din localitate. In imobilul afectat de incendiu locuia o persoana care a reusit sa se autoevacueze in conditii de siguranta din incaperea afectata de flacari. Focarele au fost localizate si lichidate in aproximativ o ora, reusindu-se impiedicarea propagarii incendiului la obiectivele invecinate. Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un cos de fum necuratat.         

                 

 

 

           

                        COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

         Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990 

0 comentarii2198 vizualizări25 februarie 2013
rss 2.0
rss 2.0