Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 01 Martie 2021 - 8150 vizitatori azi
Incendiu la un microbuz intr-o benzinarie. Interventii S.M.U.R.D.

Marti, 5 martie a.c., dispeceratul integrat I.S.U. - Ambulanta a fost anuntat, prin numarul unic de urgenta 112, despre producerea unui incendiu la un microbuz care se afla intr-o benzinarie din orasul Nasaud. In cel mai scurt timp, la locul indicat s-au deplasat doua autospeciale de lucru cu apa si spuma din cadrul Sectiei de Pompieri din localitate. Pana la sosirea salvatorilor la locul evenimentului, mai multi angajati ai benzinariei, impreuna cu soferul microbuzului au indepartat autovehiculul din apropierea pompelor pentru a evita producerea unei deflagratii. Pompierii militari au lichidat incendiul in aproximativ 10 minute, salvand in acest mod microbuzul si incarcatura acestuia. Din fericire, nu au fost inregistrate victime omenesti. S-a degradat o parte a compartimentului motor al microbuzului, evenimentului fiind, cel mai probabil, provocat de un scurtcircuit electric.

 

 Interventii S.M.U.R.D.

            In perioada 05.03.2013, ora 0730 - 06.03.2013, ora 0730, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost solicitat, prin intermediul numarului unic de urgenta 112, sa intervina pentru solutionarea a 25 situatii medicale de urgenta.

Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele S.M.U.R.D. se regasesc plagi intepate, accidente vasculare cerebrale, fracturi, hiperglicemie, politraumatisme sau transport interclinic. Paramedicii din cadrul I.S.U. Bistrita au intervenit in municipiul Bistrita, orasele Nasaud, Beclean si Singeorz - Bai si in localitatile Tiha Birgaului, Prundu Birgaului, Maieru, Piatra Fantanele, Poienile Zagrei si Ciceu Giurgesti, actionand pentru acordarea primului ajutor calificat si transportul pacientilor la spital, unde au fost preluati de medicii de garda din cadrul structurilor de primire urgente ale spitalelor din Bistrita, Beclean si Nasaud.

               

                                   COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2079 vizualizări06 martie 2013
rss 2.0
rss 2.0