Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
SEMINAR LDESP, BISTRITA 09.-11.04.2013

In 11.04. la Cercul Militar Bistrita s-au incheiat lucrarile seminarului "Leader Development & Education for Sustained Peace Program (LDESP)", la care au participat militari din  structuri subordonate Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore BALAN". Acest seminar a fost organizat in principal pentru militarii care vor desfasura misiuni in teatrul de operatii din Afganistan si a fost organizat de partenerul american in colaborare cu Statul Major al Fortelor Terestre, in vederea stabilirii unui cadru regional, geopolitic si cultural, care va facilita intelegerea provocarilor caracteristice executarii unui spectru complet de operatii in medii aflate in continua schimbare.

Desfasurat in colaborare cu partenerii americani, seminarul a constituit un excelent prilej pentru  militarii Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN", oameni cu experienta solida in misiunile in sprijinul pacii derulate in afara teritoriului national, sa se informeze despre evolutia situatiei din zonele de conflict si sa se inter-relationeze cu aliatii americani pentru evaluarea tehnicilor, tacticilor si procedurilor folosite intr-un mediu ostil.

Atat partenerii americani cat si militarii bistriteni au apreciat calitatea discutiilor purtate, spiritul camaraderesc si relatiile existente intre participanti.

La incheierea seminarului, seful delegatiei americane colonel (rez) Robert Tomasovic, a subliniat ca a fost o deosebita onoare si placere pentru domnia sa si pentru echipa americana sa sustina acest seminar cu militarii din " Brigada 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" si a fost placut impresionat de expertiza pe care o au militarii din aceasta brigada, lucru dovedit pe timpul seminarului prin discutiile purtate si prin impartasirea experientei comune, si nu in ultimul rand a multumit organizatorilor pentru modul ireprosabil in care a fost organizata aceasta activitate.

De asemenea, loctiitorul comandantului brigazii, colonel dr. Dorin BLAIU, adresandu-se celor prezenti, a afirmat:

" In primul rand, va rog sa-mi permiteti sa-mi exprim profunda gratitudine pentru prezenta dumneavoastra alaturi de noi in aceasta saptamana. Schimbul nostru de experienta este un element foarte important prin prisma cooperarii noastre ca parteneri care ne-a unit pe o perioada mai lunga de 10 ani, cooperare care continua.Este de remarcat faptul acest seminar avand ca tema Afganistanul, s-a dovedit foarte eficient pentru toti participantii si speram ca aceasta experienta a fost fructuoasa, atat pentru dumneavoastra, cat si pentru noi insine.

Va multumim calduros pentru ca ne-ati impartasit lectiile invatate de-a lungul misiunilor pe care le-ati executat si ne-ar face placere sa mai participam la un seminar similar in viitorul apropiat, daca va fi posibil."

La final, loctiitorul comandantului brigazii a inmanat diplome de excelenta membrilor echipei americane si reprezentantui S.M.F.T., colonel Laurentiu Grigoras.

 

 

OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE  LA U.M. 01331 BISTRITA   

 Locotenent-colonel

       Florin APAFAIAN

0 comentarii2758 vizualizări11 aprilie 2013




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0