Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 28606 vizitatori azi
Accident feroviar in Ilva Mica. Incendiu in Chirales.

Duminica, 21 aprilie a.c., in jurul orei 10.40, dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. a fost anuntat, prin numarul de urgenta unic 112, despre faptul ca, pe raza localitatii Ilva Mica, un autoturism a fost lovit de un tren, in dreptul unei treceri la nivel cu calea ferata.

          La fata locului a fost trimis de urgenta un modul SMURD compus din doua autospeciale de descarcerare, un echipaj de terapie intensiva mobila si un echipaj de prim ajutor SMURD. Autoturismul a fost lovit de un tren personal care circula pe ruta Vatra Dornei - Ilva Mica si tarat pe calea ferata aproximativ 120 m. In urma impactului, au fost inregistrate doua victime, pasagerele autoturismului, dintre care una a ramas incarcerata. Pompierii militari au actionat pentru indepartarea mai multor elemente de caroserie in vederea asigurarii accesului rapid al echipajelor medicale catre pasagerul din dreapta - fata, o femeie in varsta de 49 de ani. Victima a fost extrasa in aproximativ 7-8 minute, era constienta in momentul preluarii, iar apoi a fost transportata la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean. Cealalta victima, soferul autoturismului, o femeie in varsta de 28 ani, a reusit sa iasa din masina avariata, insa a suferit un atac de panica, paramedicii SMURD acordandu-i asistenta medicala, la locul accidentului, ulterior transportand-o la o unitate spitaliceasca.

         

Incendiu in Chirales

 

          Duminica, 21 aprilie a.c., doua autospeciale de interventie si un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita au fost solicitate sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs la o gospodarie din localitatea Chirales. Apelul, facut pe numarul de urgenta unic 112, in jurul orei 16.48, anunta ca flacarile manifestau in partea din fata a casei, la nivelul holului.

          Incendiul a fost lichidat in limitele gasite, in aproximativ 60 de minute. Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric - conductori electrici defecti sau neizolati corespunzator. In urma incendiului, au ars: peretii din lemn pe o suprafata de aproximativ 25 mp, 15 mp de tavan, elemente de mobilier, covoare si au fost afectate usa de la intrare si o fereastra din termopan.

 

Incendiu in localitatea Sanmihaiu de Campie

 

          Duminica seara, 21 aprilie a.c., la ora 23.33, dispeceratul integrat I.S.U.-  S.A.J. a fost informat despre producerea unui incendiu la o anexa gospodareasca situata pe raza localitatii Sanmihaiu de Campiei. In cel mai scurt timp, doua echipaje ale pompierilor militari bistriteni, impreuna cu pompierii voluntari din localitate, au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului, inainte ca acesta sa se propage la casa de locuit care era lipita de anexa afectata. Animalele adapostite in grajdul respectiv au fost evacuate in timp util, astfel pompierii militari si voluntari au actionat, pret de aproximativ o ora, pentru limitarea pagubelor materiale. In urma incendiului, au ars acoperisul si podul adapostului de animale pe o suprafata de 40 mp si cca. 200 kg fan depozitat in zona in care se manifestau flacarile.

Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind crearea intentionata sau din culpa a conditiilor de generare a incendiului, iar imprejurarile in care a izbucnit urmeaza a fi stabilite in urma cercetarilor la fata locului.

In ultimele trei zile, Serviciul Mobil de Urgenta, Reanimare si Descarcerare Bistrita - Nasaud a fost solicitat sa intervina pentru acordarea asistentei medicale de urgenta, dupa cum urmeaza:

            Detasamentul de Pompieri Bistrita (T.I.M.) - 10 interventii.

            Detasamentul de Pompieri Bistrita (E.P.A.)  - 27 interventii.

Sectia de Pompieri Nasaud (E.P.A.) -  9 interventii.

Garda de Interventie Prundu Bargaului (E.P.A.) - 8 interventii.

Garda de Interventie Singeorz - Bai (E.P.A.) - 10 interventii

Garda de Interventie Beclean - 7 interventii.

 

 

                COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE                    

           Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990

0 comentarii2478 vizualizări22 aprilie 2013
rss 2.0
rss 2.0