Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Detinutii din Penitenciarul Bistrita invata sa utilizeze calculatorul.

Astazi, 26 aprilie 2013, in Penitenciarul Bistrita se incheie ultimele sesiuni de instruire si testare a persoanelor private de libertate in cadrul cursurilor Equal Skills.Incepand cu luna februarie a acestui an, 45 persoane private de libertate cu un nivel de pregatire de minim 4 clase, dornice sa-si imbunatateasca abilitatile de utilizare a calculatorului, au frecventat activitatile cursului, asimiland continuturile si reusind sa promoveze testele de evaluare.

Cursurile Equal Skills fac parte integranta din cadrul proiectului "Pregatire TIC la standarde europene in sistemul penitenciar romanesc", proiect implementat de Administratia Nationala a Penitenciarelor, in colaborare cu S.C. Euroaptitudini S.A. si finantat prin intermediul Programului Operational Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007 - 2013, Axa prioritara 6 "Promovarea incluziunii sociale", Domeniul major de interventie 6.2 "Imbunatatirea accesului si a participarii grupurilor vulnerabile pe piata muncii".

De asemenea, in cadrul aceluiasi proiect, in perioada iulie - septembrie 2012, 33 persoane private de libertate din Penitenciarul Bistrita, precum si 42 cadre ale unitatii au absolvit cursul ECDL START/ Operator introducere, validare si prelucrare date.

Obiectivele proiectului urmaresc, in primul rand, instruirea IT a 2000 de persoane aflate in detentie in sistemul penitenciar romanesc (ECDL Start/Equal Skills), dar si a 1700 de angajati din unitatile penitenciare (ECDL Complet/Start).

Proiectul are o durata de implementare de 36 luni si vizeaza formarea profesionala in domeniul TIC in vederea cresterii sanselor de reintegrare pe piata muncii pentru persoanele aflate in detentie si a imbunatatirii activitatilor desfasurate in penitenciar.

 

 

Inspector de penitenciare Laura OPRIS

Purtator de cuvant

PENITENCIARUL BISTRITA

 

Telefon: 0263/238.175

              0741/265.809

e-mail: laura.opris@anp.gov.ro

 

 

 

 

0 comentarii2408 vizualizări26 aprilie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0