Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 19 Aprilie 2024 - 14587
Incendiu in localitatea Romuli

Duminica dimineata, 28 aprilie a.c., la ora 01.28, dispeceratul integrat I.S.U.-  S.A.J. a fost informat despre producerea unui incendiu la o lemnarie apartinand unei gospodarii situata pe raza localitatii Romuli. In cel mai scurt timp, doua echipaje ale pompierilor militari nasaudeni, impreuna cu pompierii voluntari din localitate, au ajuns la locul indicat. In urma recunoasterii, s-a constatat ca doua case de locuit si doua anexe gospodaresti erau cuprinse in totalitate de flacari.

          Salvatorii au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului, inainte ca acesta sa se propage la alte obiective invecinate, aflate la distanta mica de zona de manifestare a incendiului. Din fericire, toate persoanele care locuiau in casele afectate s-au autoevacuat in conditii de siguranta. Paramedicii au acordat asistenta medicala proprietarilor, doua persoane octogenare, care prezentau atacuri de panica si hipertensiune arteriala. Victimele fost predate unui echipaj S.A.J. Bistrita - Nasaud venit in intampinare si transportate la CPU Nasaud.

          Pompierii militari si voluntari au reusit sa localizeze si sa lichideze focarele in limitele gasite, impiedicand propagarea flacarilor la obiectivele invecinate si la padurea din spatele anexelor gospodaresti. In urma incendiului, au ars: doua case de locuit, avand suprafete de peste 200 mp si doua anexe gospodaresti. Intr-una dintre acestea erau adapostite doua bovine, doua porcine si peste 10 pasari care nu au mai putut fi evacuate din cauza flacarilor care se manifestau cu violenta.

          Incendiul a fost lichidat in totalitate in jurul orei 06.15, iar cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind utilizarea focului deschis in spatii inchise - afumatoare din lemn.

 

                COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE                    

                                          Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990 

0 comentarii2814 vizualizări29 aprilie 2013




rss 2.0
rss 2.0