Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 29 Martie 2024 - 14587
Prezent la datorie.

In data de 03.05 2013, la solicitarea autoritatilor Primariei Prundu-Bargaului, un detasament format din 21 militari din cadrul Batalionului 817 Artilerie "Petru Rares", condusi de catre plutonier-major Calin PIRTAC, au intervenit la localizarea si stingerea unui incendiu de padure in muntii Calimani, zona Zgarciu-Terha, in apropiere de localitatea Dornisoara, judetul Suceava.

Interventia s-a desfasurat intre orele 13.30-22.15, fiind alaturi de militari si personal din cadrul Primariei Prundu-Bargaului, reprezentanti ai I.S.U. Bistrita-Nasaud si cei ai Ocolului Silvic.

Detasamentul a fost coordonat de cate un reprezentant I.S.U. si i s-a repartizat un sector de aproximativ 3 hectare pentru stingerea incendiului.

Ulterior, au fost realizate santuri de protectie de aproximativ 300-400 metri lungime pentru a preveni reizbucnirea si propagarea incendiului.

Datorita temperaturilor ridicate din aceasta perioada, exista posibilitatea reizbucnirii incendiului, in acest sens, la fata locului au ramas reprezentanti ai primariei, I.S.U. si reprezentanti ai Ocolului Silvic care monitorizeaza situatia in continuare.

Interventia nu a fost una usoara, miltarii depunand eforturi considerabile pentru stingerea incendiului si au raspuns inca o data "prezent la datorie", chiar daca suntem in preajma Sarbatorilor Pascale si toata lumea cu mic cu mare, se pregateste pentru Invierea Mantuitorului Isus Hristos.

 

OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE  LA U.M. 01331 BISTRITA   

 Locotenent-colonel

                               Florin APAFAIAN

0 comentarii2702 vizualizări04 mai 2013




rss 2.0
rss 2.0