Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 27 Septembrie 2020 - 6126 vizitatori azi
9 MAI - ZIUA INDEPENDENTEI, ZIUA VICTORIEI, ZIUA EUROPEI.

Ziua de 9 mai are o semnificatie aparte in istoria Romaniei, a Europei si a lumii intregi. In aceasta zi aniversam Ziua Independentei de Stat a Romaniei, Ziua Victoriei Coalitiei Natiunilor Unite si Ziua Uniunii Europene. Personalul Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" a aniversat si in acest an triplul eveniment printr-un ceremonial militar-religios organizat in cazarma marii unitati, cu participarea tuturor militarilor care isi desfasoara activitatea in garnizoana.

             In alocutiunea sa, comandantul brigazii, generalul de brigada Dan -Florin GRECU, a subliniat importanta acestei zile, amintind atat despre tributul de sange si jertfele aduse de militarii romani cazuti la datorie de-a lungul istoriei pe campurile de lupta pentru realizarea dezideratelor nationale, cat si eforturile depuse de catre intreaga natiune romana pentru integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

            Ceremonialul s-a incheiat cu defilarea militarilor participanti la activitate, in acordurile muzicii militare de garnizoana.

Ceremoniale militare si religioase dedicate acestei zile aniversare, au avut loc in cadrul tuturor unitatilor subordonate Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore BALAN’’din Turda, Dej si Prundu-Bargaului.

 

OFITER CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE  LA U.M. 01331 BISTRITA   

 Locotenent-colonel

         lorin APAFAIAN.

0 comentarii1792 vizualizări09 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0