Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 27 Septembrie 2020 - 8754 vizitatori azi
Incendiu de padure la Ocolul Silvic Tihuta Colibita. Buletin informativ ISU BN.

Duminica, 12 mai a.c., la ora 08.00, un numar de 34 pompieri militari (2 ofiteri si 32 de subofiteri) din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita, respectiv Garda de Interventie Prundu Birgaului s-au deplasat la limita judetului Bistrita - Nasaud cu judetul Suceava pentru a sprijini fortele din cadrul I.S.U. "Bucovina" al judetului Suceava,  I.S.U. "Petrodava" al judetului Neamt, respectiv I.S.U. "Mihail Grigore Strurdza" al judetului Iasi.

In total, peste 260 de pompieri militari de la cele patru inspectorate judetene se afla in zona afectata si fac eforturi sustinute pentru a lichida incendiul care se manifesta pe o suprafata de aproximativ 13 ha (padure, vegetatie uscata si doboraturi) intr-o zona izolata, la cca. 5 km de cea mai apropiata cale de acces. Terenul este inaccesibil autospecialelor de lucru cu apa, pompierii fiind nevoiti sa actioneze cu mijloace de prima interventie, motopompe si alte accesorii din dotare.

Inca de vineri, 9 mai a.c., pompierii bistriteni sprijina actiunile de stingere a incendiului coordonate de forte si mijloace din cadrul ISU "Bucovina".

 

 

In perioada 10.05.2013, ora 0730 - 13.05.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 77 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     67;
  • Incendii                                                                               4;
  • Incendii de vegetatie                                                          2;
  • Incendii de padure                                                  1;
  • Protectia comunitatilor                                                       1;
  • Asistenta persoane                                                            2;

 

          Interventii S.M.U.R.D.

            In perioada analizata, personalul specializat din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud a fost solicitat, prin intermediul numarului unic de urgenta 112, sa intervina pentru solutionarea a 67 situatii medicale de urgenta.

Printre cele mai frecvente motive pentru care au fost solicitate echipajele S.M.U.R.D. se regasesc fracturi, traumatisme, stari generale alterate, lipotimie, insuficienta respiratorie, dureri abdominale, lombare sau toracice, cefalee, probleme locomotorii sau stari avansate de ebrietate. Paramedicii din cadrul I.S.U. Bistrita au intervenit in municipiul Bistrita, orasele Singeorz - Bai, Nasaud si Beclean si in localitatile Prundu Birgaului, Rusu Birgaului, Sant, Josenii Birgaului, Telciu, Sieu, Livezile, Nimigea de Jos, Maieru, Dumitra, Crainimat, Tureac, actionand pentru acordarea primului ajutor calificat si transportul pacientilor la spital, unde au fost preluati de medicii de garda din cadrul structurilor de primire urgente ale spitalelor din Bistrita, Beclean si Nasaud.

 

          Transportul unei persoane supraponderale

           Vineri, 10 mai a.c., un echipaj al pompierilor bistriteni a intervenit pentru sprijinirea echipajelor medicale din cadrul S.A.J. Bistrita - Nasaud, care au acordat asistenta medicala unei persoane supraponderale.

          In jurul orei 12.40, s-a actionat pentru transportul unei persoane supraponderale de la etajul IV  al unui imobil situat pe strada Tudor Vladimirescu din municipiul Bistrita. Militarii au insotit echipajul medical pana la Spitalul Judetean de Urgenta Bistrita, unde au sprijinit echipajul medical in vederea transportului pacientului in cadrul unitatii spitalicesti amintite.

 

 

          Incendiu in localitatea Josenii Birgaului

                    Garda de interventie Prundu Birgaului a fost solicitata vineri, 10 mai a.c., sa intervina pentru localizarea si lichidarea unui incendiu care se manifesta la acoperisul unei case de locuit din localitatea Josenii Birgaului. Interventia a durat 90 de minute, timp in care pompierii militari au lichidat incendiul in limitele gasite, inainte ca acesta sa se extinda la intreg imobilul. Au ars acoperisul imobilului pe o suprafata de aproximativ 100 mp si un sopron intins pe 30 mp. Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil de efectul termic al unui sistem de incalzire defect.

 

          Incendiu in municipiul Bistrita

 

          Sambata, 11 mai a.c., un echipaj al pompierilor militari din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita a fost solicitat sa intervina pentru lichidarea unui incendiu de vegetatie uscata si deseuri lemnoase pe strada Compozitorilor din municipiul Bistrita. Pompierii militari care incadreaza o autospeciala de lucru cu apa au lichidat incendiul inainte ca flacarile sa se propage la o casa de locuit care se afla in apropierea focarului.

 

          Incendiu la traverse de cale ferata

 

          Duminica, 12 mai a.c., un echipaj al pompierilor bistriteni a intervenit pret de o ora pentru localizarea si lichidarea unui incendiu produs in apropierea Statiei CFR Sectia L8 din municipiul Bistrita. Flacarile se manifestau la aproximativ 20 de traverse din lemn depozitate langa gardul de delimitare a caii ferate. Cauza probabila a fost stabilita ca fiind efectul termic produs de o tigara aruncata in resturi vegetale uscate.

 

          Incendiu de padure la Ocolul Silvic Tihuta Colibita

 In perioada 10 - 13.05.2013, pompierii militari din cadrul Detasamentului de pompieri Bistrita, respectiv Garzii de interventie Prundu - Birgaului au intervenit pentru a sprijini fortele de interventie ale ISU "Bucovina" al judetului Suceava, la stingerea unui incendiu de padure izbucnit pe raza Ocolului Silvic Tihuta Colibita. Aseara, 12 mai a.c., la ora 20.00, incendiul din zona Piciorul Zgarciului se manifesta pe o suprafata de aproximativ 13 hectare, fiind localizat si lucrandu-se la lichidare. La fata locului intervin 260 de pompieri militari (ISU Suceava, ISU Bistrita, ISU Iasi si ISU Neamt), 40 de lucratori silvici si voluntari de la SVSU Poiana Stampei. In continuare pompierii depun eforturi pentru lichidarea incendiilor.

 
                                       

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

  Persoana de contact: plt. Marius Rus - tel. 0748/299990 

0 comentarii2093 vizualizări13 mai 2013
rss 2.0
rss 2.0