Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 03 Aprilie 2020 - 3980 vizitatori azi
CINSTE SI ONOARE EROILOR NEAMULUI (22 de poze)

Ca in fiecare an, la Sfanta Sarbatoare a Inaltarii Domnului, Ziua Eroilor, romanii ii comemoreaza pe cei care si-au jertfit viata pentru apararea gliei strabune, pentru libertatea nationala si independenta neamului. Cu prilejul Zilei Eroilor, 13 iunie 2013, in municipiul Bistrita s-au desfasurat o serie de actiuni si activitati menite sa marcheze aceasta importanta zi comemorativa.

Astfel, in dimineata zilei, militarii Brigazii 81 Mecanizata "General Grigore BALAN" au desfasurat apelul eroilor si apelul solemn, activitate la care au participat ca invitati reprezentanti ai autoritatilor publice locale si ai institutiilor din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala. Intr-un moment de mare pretuire, respect fata de inaintasi si de comemorare a eroilor neamului, comandantul marii unitati, generalul de brigada dr. Dan-Florin Grecu, a incheiat acest moment omagial rostind formula "Cinste si onoare memoriei lor".

Manifestarile dedicate evenimentului au continuat cu Slujba de Inaltare a Domnului, savarsita la Biserica Militara de Garnizoana, ceremonialele militare si religioase de depuneri de coroane si jerbe de flori la Monumentul Eroilor din Piata Petru Rares si la Cimitirul Eroilor. Momente de mare simtire au fost reprezentate de depunerea de coroane de flori din partea camarazilor si a Fundatiei "Sfantu Mare Mucenic Gheorghe Purtatorul de Biruinta" la mormintele eroilor sublocotenent post-morten Filip Petru Cristian si sublocotenent post-morten Marius Sfeches din Cimitirul Eroilor Bistrita, respectiv Cimitirul din Sintereag, cazuti in lupta in anul 2010 in Teatrul de operatii din Afganistan.

La manifestari au participat conducatorii autoritatilor publice locale, sefi si comandanti ai structurilor din sistemul de aparare, ordine publica si siguranta nationala, reprezentanti ai Asociatiei Nationale a Veteranilor de Razboi, Asociatiei Nationale a Cadrelor Militare in Rezerva si Retragere din Ministerul Apararii Nationale, Ministerul Administratiei si Internelor, Serviciului Roman de Informatii si un larg public.

Un alt moment de inalta cinstire s-a petrecut la Monumentul Eroilor de pe Varful Gruiu Mare, unde militarii Batalionului 817 Artilerie "Petru Rares" au desfasurat un emotionant ceremonial militar sub obladuirea Prea-Sfintiei Sale Vasile Somesanul, episcop vicar al Clujului.

Aducem un pios omagiu celor trecuti la cele sfinte. "Eroii nu mor niciodata, amintirea lor va ramane vesnic vie in memoria noastra, bunul Dumnezeu sa-i odihneasca in pace!"

   OFITER  CU INFORMAREA SI RELATIILE  PUBLICE

  Locotenent-colonel

               Florin APAFAIAN

 

1 comentariu2093 vizualizări13 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0