Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 04 Aprilie 2020 - 11124 vizitatori azi
Doi pompieri bistriteni printre cei mai buni sportivi din M.A.I. Accident rutier cu victime multiple la Bistrita.O fetita de 3 ani a fost grav ranita.

Joi, 13 iunie a.c., la ora 13.38, dispeceratul integrat ISU - SAJ a fost informat, prin numarul de urgenta unic 112, despre producerea unui accident rutier cu victime multiple la iesirea din municipiul Bistrita, spre localitatea Jelna. O autospeciala de descarcerare si echipajul de terapie intensiva mobila SMURD, impreuna cu 3 autospeciale apartinand Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita - Nasaud, s-au indreptat de urgenta spre locul indicat. Doua autoturisme au colizionat frontal, in urma accidentului fiind inregistrate patru victime, dintre care trei au avut nevoie de ingrijiri medicale. Victimele, doi barbati si o femeie, erau constiente in momentul preluarii, au fost asistate medical la locul accidentului, pentru ca apoi sa fie transportate la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Bistrita in vederea investigatiilor medicale suplimentare. Pompierii militari au indepartat bornele de la acumulatorul unui autoturism implicat in accident pentru a evita producerea unui incendiu.    

*

          Joi, 13 iunie a.c., la ora 15.27, dispeceratul integrat ISU - SAJ a fost informat despre producerea unui accident rutier pe raza localitatii Rebrisoara, in urma caruia o fetita in varsta de 3 ani a fost grav ranita. Victima a fost preluata de un echipaj de prim ajutor SMURD in stare semi-constienta si transportata la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Orasenesc Nasaud. Ulterior, victima a fost preluata de echipajul de terapie intensiva mobila SMURD si transportata la UPU Bistrita. In jurul orei 18.45, victima a fost preluata si transportata pana in municipiul Dej, unde a fost predata unui echipaj similar si transferata la o clinica de specialitate de municipiul Cluj - Napoca.

 

 

*

          Joi, 13 iulie, la ora 19.38, Garda de Interventie Beclean a fost solicitata sa intervina pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la un autoturism, pe Aleea Zorilor din localitate. Incendiul a fost lichidat rapid, in mai putin de 10 minute, reusindu-se in acest timp impiedicarea propagarii flacarilor la intreg autoturismul. Au fost inregistrate pagube la nivelul compartimentului motor al masinii si a instalatiei electrice.

          Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de efectul termic al curentului electric la un motor electric cu defectiuni sau suprasolicitat.

 

In perioada 13.06.2013, ora 0730 - 14.06.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 36 situatii de urgenta, astfel:

 Interventii S.M.U.R.D.:                                                     34;

  • Incendii:                                                                              1;
  • Protectia comunitatilor:                                                     1;

*

 

 

In perioada 11 - 14 iunie a.c., la Constanta, s-a desfasurat Campionatul de Atletism si Cros al Ministerului Afacerilor Interne, competitie ce reuneste peste 250 de sportivi, angajati in structurile centrale si teritoriale ale Ministerului Afacerilor Interne.

Campionatul s-a desfasurat pe doua paliere: masculin (sub 35 de ani; 35-45 de ani si peste 45 de ani) si feminin (sub 30 de ani si peste 30 de ani), probele fiind cele de 60 metri, 100 metri, 800 metri, 1.500 metri, aruncarea greutatii si saritura in lungime (la atletism), respectiv 2.000 metri, 3.000 metri, 4.000 metri si 6.000 metri (la cros).

Competitia a fost organizata de Centrul Cultural al M.A.I, reprezentand o baza de selectie pentru viitoarele competitii internationale ale politistilor, pompierilor si jandarmilor (europene sau balcanice).

Doi pompieri militari bistriteni au reprezentat Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita"  al judetului Bistrita - Nasaud la aceasta competitie. Plt. Balan Nicolae s-a clasat pe locul I la proba de 1500 m si pe locul II la proba de 6000 m cros, iar sg. maj. Pop Marius Vasile s-a clasat pe locul III la aruncarea greutatii.  

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

 Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990                

0 comentarii1680 vizualizări14 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0