Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 16 Ianuarie 2021 - 3692 vizitatori azi
A fost gasita munitie ramasa neexplodata. Au fost inundate mai multe subsoluri.

Luni, 24 iunie a.c., in intervalul 18.20 - 20.30 a fost emisa, pentru judetul Bistrita - Nasaud, o atentionare COD GALBEN pentru fenomene meteorologice periculoase imediate.  In urma precipitatiilor cazute, care au depasit 21 l/mp, au fost inundate in municipiul Bistrita 8 subsoluri ale unor imobile situate pe strazile: Mihai Viteazu, Albert Berger, Parcului, M. Kogalniceanu, Piata Centrala si Subcetate.  

          Forte si mijloace care au intervenit pentru sprijinirea populatiei afectate: 1 autospeciala cu 1 motopompa din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita, 2 autoutilitare si 3 motopompe din cadrul Serviciului Voluntar pentru Situatii de Urgenta Bistrita si 2 autospeciale apartinand S.C. AQUABIS S.A.

 

 

 

In perioada 21.06.2013, ora 0730 - 25.06.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 118 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     115;
  • Asanare de munitie:                                                           1;
  • Asistenta persoane:                                                           1;
  • Protectia comunitatilor                                                       1;

*

          Duminica, 23 iunie a.c., in jurul orei 12.30, dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. a fost informat de catre jandarmii montani ca, in zona Pasului Rotunda, a fost gasita munitie ramasa neexplodata din perioada celui de-ai Doilea Razboi Mondial. Un echipaj pirotehnic din cadrul I.S.U. "Bistrita" s-a deplasat de urgenta la locul indicat si a identificat o grenada de mana defensiva. Dupa cercetarea zonei, munitia a fost ridicata, transportata si depozitata intr-un loc special amenajat, urmand a fi distrusa in perioada urmatoare.

*

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                                                                        Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990

335 commentarii3381 vizualizări25 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0