Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 16 Ianuarie 2021 - 3582 vizitatori azi
Incendiu la un autoturism si la o casa de locuit.

Marti, 25 iunie a.c., in jurul orei 12.12, un apel pe numarul unic de urgenta 112 a informat dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. despre izbucnirea unui incendiu la un autoturism, pe bulevardul Independentei din municipiul Bistrita. Pompierii bistriteni au intervenit prompt si au lichidat rapid incendiul, care se manifesta la nivelul compartimentului motor, inainte ca flacarile sa cuprinda intreaga masina. Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un scurtcircuit electric la un conductor electric cu defectiuni.

*

          Un minut mai tarziu, la ora 12.13, dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. a fost informat despre faptul ca pe raza localitatii Sieu Cristur a izbucnit un incendiu la o casa de locuit. Doua autospeciale de lucru cu apa si spuma din cadrul Garzii de Interventie Beclean au fost directionate spre locul indicat. Una dintre acestea a ajuns foarte repede la locul incendiului pentru ca se afla in localitatea invecinata, la aproximativ 2 km, pompierii militari fiind solicitati anterior sa asigure masurile de aparare impotriva incendiilor la un accident rutier produs pe raza localitatii Sieu Sfantu.

          Odata ajunsi la locul indicat, salvatorii au constatat ca incendiul se manifesta in interiorul casei de locuit, la nivelul bucatariei si exista pericolul producerii unei deflagratii -  o butelie de gaz se afla in zona de manifestare a incendiului. Din fericire, nu au fost inregistrate victime, pompierii militari au eliminat riscul producerii unei explozii si au lichidat incendiul rapid, inainte ca flacarile sa se extinda la intregul imobil. In urma incendiului, au fost afectate trei incaperi (bucataria, camara si o camera de zi) pe o suprafata de aproximativ 45 mp. Cauza probabila a fost stabilita ca fiind efectul termic al curentului electric - aparat electrocasnic lasat sub tensiune.

 

 

In perioada 25.06.2013, ora 0730 - 26.06.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 21 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                              18;

  • Incendii:                                                                              2;

  • Protectia comunitatilor                                                       1;


COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

           Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990.

.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii2240 vizualizări26 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0