Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 17 Ianuarie 2021 - 13368 vizitatori azi
Ziua Drapelului National, in garnizoana Bistrita.

In perioada 25 - 26 iunie 2013, cu ocazia Zilei Drapelului National, in garnizoana Bistrita au avut loc urmatoarele activitati:

Drapelul National a fost coborat de pe catarg in data de 25.06.2013, intre orele 20.00 - 20.05, in Piata Centrala, iar ulterior a fost depus in biserica Protopopiatului din Bistrita.

          Ceremonialul public dedicat Zilei Drapelului National a inceput in data de 26.06.2013, la ora 09.00, cu oficierea slujbei de sfintire a Drapelului National al Romaniei la Biserica Protopopiatului din Bistrita, ulterior Drapelul National fiind transportat in Piata Centrala  a municipiului, unde intre orele 10.00-10.35 a avut loc ceremonia publica de inaltare.

La ceremonia publica a participat comandantul garnizoanei Bistrita, general de brigada dr. Dan -Florin GRECU, prefectul judetului Bistrita - Nasaud, domnul Ioan Tintean, presedintele Consiliului Judetean Bistrita - Nasaud, domnul Emil Radu Moldovan, primarul municipiului Bistrita, domnul Ovidiu Teodor Cretu, reprezentantii autoritatilor publice locale, reprezentantii institutiilor din sistemul national de aparare, ordine publica si siguranta nationala, cadre militare active, in rezerva si retragere, cetatenii tineri sau varstnici din municipiului Bistrita.

Dupa ceremonia de inaltare a Drapelului National, prefectul judetului a dat citire Hotararii de Guvern nr. 410 din 25.06.2013 prin care s-a decretat ziua de 26.06.a.c. zi de doliu national in memoria celor decedati in accidentul din localitatea Podgorica, Muntenegru, transmitand in numele cetatenilor judetului sincere condoleante familiilor indurerate.

Ulterior, a fost pastrat un moment de reculegere in memoria celor trecuti la cele vesnice, iar Drapelul National a fost coborat in berna.

Activitati similare au avut loc in toate unitatile militare subordonate Brigazii 81 Mecanizata "General GRIGORE BALAN" din garnizoanele Dej, Turda si Prundu-Bargaului.


Foto: Sergent - major Gabriel PODAR.


Ofiter cu informarea si relatiile publice,

Locotenent - colonel

                    Florin APAFAIAN.

 

0 comentarii2177 vizualizări26 iunie 2013
rss 2.0
rss 2.0