Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 01 Octombrie 2020 - 31824 vizitatori azi
Army in concert. 1 iulie - Ziua Muzicii Militare.

Obarsia muzicilor militare se regaseste sub diferite forme, in timpuri mult mai vechi. Cronici romanesti si straine, scrieri, studii, alte izvoare referitoare la istoria noastra, consemneaza existenta in ostile pamantene a unor cete de buciumasi, trambitasi si tobosari.

La 1 iulie 1831, prin Regulamentul Organic ia nastere la Iasi, in cadrul "Strajei Pamantesti", prima fanfara militara, atestata odata cu aparitia celor dintai regulamente militare, in care sunt consemnate prevederi privind prezenta si numarul ostasilor muzicanti.

In anii ce au urmat, muzicile militare au constituit o prezenta permanenta la sarbatori nationale, dar si in momentele fierbinti ale zbuciumatei noastre istorii. Goarna ostasului incremenit pe buza transeei sunand atacul a devenit un simbol care a sfredelit sufletul luptatorilor.

Deschiderea de dupa anii ’90 ai secolului trecut si participarea la cele mai importante festivaluri muzicale de gen din intreaga lume au facut ca Muzicile Militare sa devina portdrapelul Armatei Romaniei in viata artistica nationala si internationala.

Muzicile militare au contribuit la ridicarea si consolidarea culturii romanesti si, in special, a culturii muzicale, dovedind, in acelasi timp, profundul devotament fata de Armata Romaniei.

Army in concet la Bistrita - Parcul municipal, ora 17.30 .

0 comentarii2184 vizualizări30 iunie 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0