Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 25 Februarie 2021 - 21072 vizitatori azi
Incendiu in localitatea Magura Ilvei- Valea Blaznei. Conducator auto descarcerat. Licitatiei pentru 1 mp.

Luni, 22 iulie a.c., in jurul orei 18.30, pompierii militari din cadrul Garzii de Interventie Singeorz - Bai au fost solicitati sa intervina pentru lichidarea unui incendiu care se manifesta la nivelul unei gospodarii din localitatea Magura Ilvei, Valea Blaznei. In cel mai scurt timp, spre locul indicat s-au deplasat doua autospeciale de lucru cu apa si un echipaj de prim ajutor SMURD, care a acordat, la locul evenimentului, ingrijiri medicale proprietarului, un barbat de 82 ani. Acesta suferise un atac de panica, insa din fericire, nu s-a impus transportarea la spital. Flacarile au cuprins casa de locuit in totalitate, pe o suprafata de peste 90 mp, acoperisul unei anexe, pe o suprafata de 5 mp si al unui grajd din apropiere. 

          Focarele au fost lichidate dupa aproximativ 3 ore si jumatate de catre pompierii militari sprijiniti de pompierii voluntari din localitate. Cele 18 animale ale familiei adapostite in grajdul gospodariei au fost evacuate in conditii de siguranta. Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de scantei provenite de la o soba cu acumulare de caldura, purtate de vant pe materiale combustibile.

           

*

          Luni, 22 iulie a.c., la ora 21.56, dispeceratul integrat ISU - SAJ a fost informat, prin numarul de urgenta unic 112, despre producerea unui accident rutier la iesire din localitatea Monariu.  Pe DJ 172G, un autoturism care circula pe relatia Monariu  - Budacu de Jos a colizionat cu un autogreder. In urma impactului, conducatorul auto al autoturismului a ramas incarcerat intre fiarele contorsionate ale masinii puternic avariate. Modulul SMURD, compus dintr-un echipaj de descarcerare si echipajul de terapie intensiva mobila, a ajuns de urgenta la locul accidentului. Pompierii militari au executat mai multe manevre - scoaterea autoturismului de sub autogreder,  indepartarea portierelor si a plafonului - pentru a asigura accesul rapid al echipajului medical catre victima, un barbat de 54 de ani. Victima a fost extrasa in 10 - 12 minute, stabilizata la locul evenimentului si transportata la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Bistrita. 

 

 

In perioada 22.07.2013, ora 0730 - 23.07.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 21 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     19;
  • Incendii:                                                                             1;
  • Asistenta persoane:                                                           1;

 

 

 

ANUNT RELUARE LICITATIE PUBLICA

 Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud organizeaza reluarea licitatiei publice cu strigare, pentru atribuirea contractului de inchiriere a unui spatiu de 1 mp din incinta Detasamentului de Pompieri "Bistrita" situat in localitatea Bistrita, Str. Sigmirului, nr. 16 si a unui spatiu de 1 mp din incinta Sectiei de Pompieri Nasaud, situat in localitatea Nasaud, Piata Unirii, nr. 16, in vederea montarii unor automate de cafea si alte bauturi calde.                     

          Persoanele interesate se vor prezenta la sediul unitatii din Str. Sigmirului, nr. 16, de unde pot solicita in scris fisa de date a achizitiei, intre orele 09.00 - 15.00, care se obtine contra sumei de 5 lei pentru fiecare documentatie.

          In vederea participarii la licitatie se depune la registratura unitatii pana la data de 26.07.2013 ora 15.00, un dosar care trebuie sa contina documentele specificate in documentatie.

Informatii suplimentare la telefon 0263239404, int. 27009, Compartiment Achizitii.

 

                                 COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                                     Persoana de contact: plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990

0 comentarii2975 vizualizări23 iulie 2013
rss 2.0
rss 2.0