Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Vineri 23 Aprilie 2021 - 14587
Cal cazut in canal. Tractor rasturnat-victima decedata. Incendiu la o claie cu fan.

Marti, 06 august a.c., la ora 09.22, un echipaj de descarcerare si unul de prim ajutor din cadrul Detasamentului de Pompieri "Bistrita" a fost solicitat sa intervina, pe raza municipiului Bistrita, la un accident rutier. A fost acordat primul ajutor unei persoane accidentate si au fost asigurate masurile A.P.I. la locul accidentului.

 

 

          In aceiasi zi, la ora 09.28, un echipaj de descarcerare din cadrul Detasamentului de Pompieri "Bistrita" a fost solicitat sa intervina, pe strada Tarpiului din municipiul Bistrita, pentru scoaterea unui cal cazut in canal. Cu ajutorul unui utilaj (buldoexcavator) gasit in zona, dupa aproximativ 30 minute, pompierii au incheiat actiunea cu succes.

 

       La ora 17.58, printr-un apel pe numarul unic de urgenta 112 a informat dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. despre producerea unui accident cu o victima in localitatea Beudiu ( tractor rasturnat). A fost alertat un echipaj de descarcerare si unul de prim ajutor din cadrul Garzii de Interventie Beclean. Datorita  starii grave a celui accidentat a fost trimis in sprijin si un echipaj de terapie intensiva mobila din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita. Cu toate eforturile depuse de catre salvatori, in jurul orei 20.00, victima ( barbat de 53 ani) a fost declarata decedata.

 

 

 

          Tot in aceiasi zi, la ora 22.28, un echipaj al pompierilor militari din cadrul Garzii de Interventie Singeorz Bai a fost solicitat sa intervina, pe strada Stejarului din orasul Singeorz Bai, pentru deblocarea unei usi metalice a unui apartament situat la etajul III al unui imobil. Cu ajutorul unei scari culisabile, pompierii au patruns in apartamentul in care ramasese blocat un minor in varsta de 4 ani.

 

 

          Doua echipaje ale pompierilor din cadrul Garzii de Interventie Prundu Birgaului au fost solicitate in aceeasi zi la ora 23.32, sa intervina pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o claie cu fan in localitatea Bistrita Birgaului. Ajunsi imediat la locul evenimentului, pompierii militari au limitat propagarea incendiului, salvand o casa de locuit si un fanar, amandoua aflate in imediata apropiere a locului evenimentului. Interventia a durat aproximativ 2 ore si jumatate.

 

In perioada 06.08.2013, ora 0730 - 07.08.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 36 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     31;
  • Asigurare masuri API:                                                       1;
  • Protectia comunitatii:                                                         2;
  • Incendii:                                                                              1;
  • Arderi necontrolate                                                            1;

 

 

                                       COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                               Persoana de contact: cpt. Ioan Budurlean- tel. 0748/299990 .

.

Foto - arhiva Marius chiuzan.

0 comentarii2086 vizualizări07 august 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0