Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 06 Martie 2021 - 6992 vizitatori azi
Incendiu in Bistrita Birgaului. 3 transporturi de apa la cetatenii din Slatinita.

Miercuri 07.08.2013 la ora 23.52, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, a fost anuntat un incendiu la o anexa gospodareasca (sura) in localitatea Bistrita Birgaului. Doua autospeciale cu apa si spuma si o autospeciala de prim ajutor din cadrul Garzii de Interventie Prundu Birgaului s-au deplasat la locul evenimentului. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta si la casa de locuit si grajdul de animale. Datorita amplorii evenimentului, a fost trimisa in sprijin o autospeciala cu apa si spuma din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita. Incendiul a fost localizat in scurt timp, limitandu-se propagarea acestuia la casele invecinate. A ars acoperisul de la casa de locuit, grajd si sura pe o suprafata de aproximativ 300 m2.  Incendiul a fost lichidat la ora 05.45. Au fost salvate 4 animale mari, 2 mici si 30 pasari, precum si casele invecinate. Cauza probabila de incendiu a fost stabilita de catre comandantul interventiei ca fiind "jar sau scantei purtat de vant pe materiale combustibile", provenit de la o soba fara acumulare de caldura, amplasata in imediata apropiere a surei, aceasta fiind folosita in dupa amiaza zilei de miercuri. La interventie au mai participat si 3 voluntari din cadrul S.V.S.U. Bistrita Birgaului

 

 

 *

          Tot in cursul zilei de 07.08.2013, datorita lipsei precipitatiilor din ultima perioada, la solicitarea Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta al municipiului Bistrita, un echipaj din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita, a efectuat 3 transporturi a cate 9000 litri apa menajera la cetatenii din localitatea Slatinita.

.

 


In perioada 07.08.2013, ora 0730 - 08.08.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 17 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     14;
  • Incendii:                                                                              2;
  • Protectia comunitatii:                                                         1;

             A mai avut loc o deplasare fara interventie, persoana solicitanta nefiind gasita la locul indicat de aceasta

 

 

                                       COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                                                             Persoana de contact: cpt. Ioan Budurlean- tel. 0748/299990 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

1 comentariu2051 vizualizări08 august 2013
rss 2.0
rss 2.0