Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Duminica 28 Februarie 2021 - 15878 vizitatori azi
13 August - Ziua informarii preventive.

Inspectoratul General pentru Situatii de Urgenta s-a raliat initiativei derulata la nivel european, astfel ca, in fiecare zi de marti 13, organizeaza in Municipiul Bucuresti si in judetele tarii "Ziua informarii Preventive".

Derulate in colaborare cu E-On Romania, sub sloganul "Preveniti ghinionul", activitatile informativ-educative ce vor avea loc urmaresc constientizarea opiniei publice asupra pericolelor la care se poate expune in cazul nerespectarii masurilor si regulilor de comportare specifice tipurilor de situatii de urgenta.

Cu aceasta ocazie Inspectoratul pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita-Nasaud organizeaza si desfasoara in perioada 01-13.2013 activitati comune de informare preventiva impreuna cu reprezentantii E-on Romania.

Astfel, marti 13 august a.c., incepand cu ora 10.00, sediile Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta Bistrita al Judetului, Detasamentului de Pompieri Bistrita, Sectiei de Pompieri Nasaud, Garzii de Interventie Beclean, Garzii de Interventie Singeorz-Bai si Garzii de Interventie Prundu Birgaului isi vor deschide portile pentru toti cei care doresc sa se familiarizeze cu specificul profesiei noastre, vizualizand totodata si tehnica de interventie cu care echipajele serviciilor profesioniste participa la misiunile de salvare.

De asemenea, la sediul SC TRANSMIXT SA cu sediul in municipiul Bistrita, str. Sigmirului si la sediul KAUFLAND din municipiul Bistrita, calea Moldovei, vor fi organizate puncte de informare preventiva.

I.G.S.U. a incheiat in anul 2012 un  parteneriat de colaborare cu E-On Romania intitulat "Impreuna pentru siguranta", al carui principal obiectiv consta in derularea unor campanii de informare menite sa constientizeze cetatenii asupra pericolelor la care se expun in cazul nerespectarii masurilor si regulilor de comportare specifice situatiilor de urgenta, crearea comportamentului preventiv si atitudinii pro-active in randul comunitatii in vederea reducerii semnificative a numarului victimelor.

In baza acestei colaborari cei doi parteneri au implementat deja la nivel national campaniile "F.O.C - Flacarile Omoara Copii" si "R.I.S.C.- Renunta. Improvizatiile sunt Catastrofale".

Rolul informarii preventive este foarte insemnat, astfel prin noua abordare privind sistemul national pentru situatii de urgenta se urmareste dezvoltarea la nivel national a unei conceptii integrate de constientizare a publicului, precum si a factorilor de decizie si a celorlalti actori implicati pentru cunoasterea diferitelor tipuri de riscuri specifice, a masurilor de prevenire a acestora, precum si a comportamentului de adoptat in cazul producerii lor. O astfel de conceptie este necesara pentru a crea o societate bine informata si rapida in reactii.

 

                        COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                                                Persoana de contact: cpt. Ioan Budurlean- tel. 0748/299990

0 comentarii2198 vizualizări12 august 2013
rss 2.0
rss 2.0