Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 31 Octombrie 2020 - 12826 vizitatori azi
Accident rutier grav pe DN 17 D cu doua victime.

Duminica dimineata, 18 august a.c., la ora 05.01, dispeceratul integrat I.S.U. - S.A.J. a fost informat despre producerea unui accident rutier DN17 D, pe raza localitatii Feldru, comuna Feldru. Un autoturism a parasit partea carosabila, a lovit un gard de beton, dupa care s-a rasturnat pe partea stanga a autovehiculului. 

Afirmativ, din accident au rezultat 5 victime, dintre care 4 incarcerate.

          In cel mai scurt timp, la locul indicat, s-au deplasat doua echipaje de descarcerare, doua echipaje de prim ajutor SMURD (Nasaud si Singeorz Bai) si o ambulanta B2 apartinand Substatiei Nasaud al Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita - Nasaud.

            La fata locului, salvatorii au constatat ca, in momentul producerii accidentului, in autoturismul implicat se aflau sase tineri, cu varste cuprinse intre 17 si 28 de ani. Unul din pasageri a iesit singur din masina, prezentand leziuni usoare, fiind cel care a solicitat interventia echipajelor specializate.

          Din cauza numarului mare de victime, au fost alertate si alocate cazului si echipajele de terapie intensiva mobila SMURD din Bistrita si cate un echipaj C2 si B2 apartinand Statiei Centrale Bistrita al Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita - Nasaud.

          Echipajele de descarcerare au asigurat accesul rapid al echipajelor medicale catre victimele incarcerate, indepartand mai multe elemente de caroserie (plafon, o parte din portiere, etc.).

          Pentru  doi pasageri, A.A. - femeie, aproximativ 17 ani si C.A. - barbat, aproximativ 25 de ani, au fost initiate si derulate masurile de resuscitare cardio respiratorie conform protocoalelor in vigoare, dar in ciuda eforturilor depuse de echipajele medicale, functiile vitale nu au fost reluate, fiind declarati decedati.

          Conducatorul autoturismului, G.O. - barbat, 25 de ani, in momentul preluarii de catre echipajul de terapie intensiva mobila SMURD, prezenta Politraumatism sever prin accident rutier si a fost transportat la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita.  

          Pacienta A.I. - 16 de ani, a fost preluata cu multiple traumatisme si predata, in stare stabila, la Compartimentul Primire Urgente din cadrul Spitalului Orasenesc Nasaud.

          Pacientul B.V. - 21 de ani, prezenta Traumatism cranio - cerebral acut si contuzie coloana vertebrala, a fost preluat si transportat la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita.

          T.E. - barbat, 25 de ani, desi a suferit doar multiple leziuni usoare a fost predat la U.P.U. a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita pentru supraveghere.

          Interventia a fost extrem de dificila din cauza faptului ca autoturismul a fost avariat in proportie insemnata, mai ales in partea stanga fata, in urma coliziunii cu gardul de beton. 

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE                                       RESPONSABIL  INFORMARE

 SI RELATII PUBLICE I.S.U. B-N                                             SI RELATII PUBLICE S.A.J. B-N

 

plt. Marius RUS  - tel. 0748/299990                                                dr. Muzsi Annabella - tel. 0755/024540

 .


Foto - dupa material video TVR1.

0 comentarii1988 vizualizări18 august 2013
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0