Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 26 Septembrie 2020 - 19460 vizitatori azi
Incendii la Rebrisoara si Dumitra.

Sambata, 17.08.2013 la ora 00.55, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, a fost anuntat un incendiu la o anexa gospodareasca (lemnarie) in localitatea Gersa II - Rebrisoara. Doua autospeciale cu apa si spuma si o autospeciala de prim ajutor din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud s-au deplasat la locul evenimentului. La sosirea fortelor de interventie, incendiul se manifesta la acoperisul imobilului, pe o suprafata de aproximativ 50 mp. Incendiul a fost localizat in scurt timp, limitandu-se propagarea acestuia la casa de locuit, aflata in apropierea anexei.

                     Cauza probabila de incendiu a fost stabilita de catre comandantul interventiei ca fiind un scurtcircuit electric - cablu electric defect sau neizolat corespunzator.

 

*

                     Tot in cursul zilei de 17.08.2013, la ora 05.25, pompierii nasaudeni au fost solicitati sa intervina pentru lichidarea unui incendiu izbucnit la o casa de locuit pe raza localitatii Dumitra. Doua autospeciale de lucru cu apa si spuma din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud, impreuna cu un echipaj de prim ajutor SMURD, s-au deplasat de urgenta la locul indicat.

                     Odata ajunsi la locul interventiei, pompierii militari au constatat ca incendiul se manifesta la trei case de locuit, iar caldura degajata ameninta un al patrulea imobil aflat la mica distanta de focarele initiale. In sprijinul pompierilor nasaudeni a fost alocata o autospeciala de lucru cu apa si spuma apartinand Detasamentului de Pompieri Bistrita.

                   Unul din proprietarii caselor afectate de incendiu, S.T - o femeie in varsta de 68 de ani, a suferit un atac de panica, paramedicii acordandu-i asistenta medicala la locul evenimentului, pentru ca ulterior sa o transporte la Unitatea de Primiri Urgente a Spitalului Judetean de Urgenta Bistrita.

                   Incendiul a fost lichidat in aproximativ o ora, pompierii militari, sprijiniti de voluntarii din localitate, reusind sa limiteze considerabil pagubele materiale si sa evacueze multe bunuri din zona de manifestare a incendiului. Bilantul incendiului este urmatorul: o casa a ars aproape in totalitate, pe o suprafata de aproximativ 70 mp, pana la sosirea pompierilor, acoperisul si tavanul unei case pe o suprafata de cca. 60 - 70 mp, acoperisul unei case pe o suprafata de aproximativ 15 - 16 mp si jaluzele exterioare unei case invecinate.

                    Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de exploatarea unui burlan de fum neprotejat termic  fata de materiale combustibile.  

 

 

In perioada 14.08.2013, ora 0730 - 19.08.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 137 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                       124;
  • Incendii:                                                                              5;
  • Protectia comunitatii:                                                         3;
  • Asistenta persoane:                                                           3;
  • Asanare de munitie:                                                           2;                                


 

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

 

                                              Persoana de contact: plt. Marius Rus  - tel. 0748/299990 

 

0 comentarii1806 vizualizări19 august 2013
rss 2.0
rss 2.0