Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Joi 27 Februarie 2020 - 9686 vizitatori azi
Incendiu la o claie in Telciu. Ars de deseurile vegetale.

In perioada 20.08.2013, ora 0730 - 21.08.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 29 situatii de urgenta, astfel:

 Interventii S.M.U.R.D.:                                                     27;

  • Incendii:                                                                              2;

                   

          Marti, 20.08.2013, la ora 12.50, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, a fost anuntat un incendiu, pe raza localitatii Telciu, la o claie de fan amplasata intre doua imobile, existand riscul extinderii la casele de locuit. Doua autospeciale cu apa si spuma si o autospeciala de prim ajutor din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud s-au deplasat la fata locului.

           Incendiul a fost localizat si lichidat in aproximativ 30 de minute, inainte ca flacarile sa se propage la imobile, iar cauza probabila a fost stabilita ca fiind utilizarea necorespunzatoare a focului deschis in aer liber. Au ars aproximativ 1000 kg de fan.

       

*

          In aceiasi zi, la ora 16.06, dispeceratul integrat ISU SAJ a fost anuntat despre producerea unui incendiu la o anexa (bucatarie de vara) in localitatea Breaza, comuna Negrilesti. Doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor SMURD ale pompierilor din cadrul Garzii de Interventie Beclean, impreuna cu pompierii voluntari din Negrilesti, au ajuns in cel mai scurt timp la locul indicat, unde au constatat ca intreaga bucatarie si o parte a acoperisului grajdului erau cuprinse de flacari, iar acestea amenintau sa se propage si la o casa alaturata.

          Interventia a fost ingreunata de faptul ca in bucataria cuprinsa de flacari se afla o butelie, riscul unei deflagratii era crescut, pompierii au actionat pentru racirea recipientului pana la eliminarea pericolului de explozie.

          Interventia a durat aproximativ 2 ore, interval in care au fost lichidate focarele, protejate cladirile invecinate si indepartate elementele din structura grajdului care amenintau sa se prabuseasca.

          Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de exploatarea unui burlan de fum amplasat necorespunzator fata de materiale combustibile.

         

*

          Marti, 20 august a.c., la ora 18.32, un echipaj de prim ajutor SMURD a fost solicitat sa preia un barbat, T.V - 48 de ani, din localitatea Cosbuc, str. Morii, care prezenta arsuri de gradul I si II pe aproximativ 10 % din suprafata corpului. Acesta isi desfasura activitatea intr-o zona greu accesibila de  pe raza localitatii Cosbuc, iar apoi a fost transportat cu o masina de teren de la locul producerii evenimentului, pana la cea mai apropiata cale de acces pentru echipajul de prim ajutor SMURD. Arsurile au fost provocate in timp ce barbatul incerca sa arda deseuri vegetale.


 

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

       Persoana de contact: plt. Marius Rus  - tel. 0748/299990

0 comentarii1505 vizualizări21 august 2013
rss 2.0
rss 2.0