Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Luni 18 Ianuarie 2021 - 2850 vizitatori azi
Incendiu de vegetatie la Mogoseni. Un barbat de 39 de ani a fost prins sub tractor.

Miercuri, 21 august a.c., la ora 23.49, dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat despre producerea unui incendiu la mai multe clai de fan din orasul Nasaud, strada Gagii. Trei autospeciale de lucru cu apa si spuma din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud s-au deplasat de urgenta la locul indicat, pompierii militari luptand mai bine de 3 ore cu flacarile pentru a lichida incendiul care cuprinsese 5 clai de fan. Pompierii nasaudeni au impiedicat propagarea incendiului la alte 4 clai aflate in imediata apropiere a focarelor initiale. Cauza probabila a evenimentului fost stabilita ca fiind folosirea intentionata a sursei de aprindere pentru a genera incendiul.

 

In perioada 21.08.2013, ora 0730 - 22.08.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 29 situatii de urgenta, astfel:

 

·        Interventii S.M.U.R.D.:                                                     25;

·        Incendii:                                                                              3;

·        Asistenta persoane:                                                           1;

                  

 

          Miercuri, 21 august a.c., la ora 14.52, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, a fost anuntat un incendiu, pe raza localitatii Sintereag, la o anexa gospodareasca (bucatarie de vara). Doua autospeciale cu apa si spuma s-au deplasat la fata locului. Odata ajunsi la fata locului, pompierii militari au constatat ca ardeau atat bucataria de vara, cat si casa de locuit si arborii din jurul acesteia.

           Incendiul a fost localizat si lichidat in aproximativ 3 ore, evenimentul fiind provocat, cel mai probabil de utilizarea necorespunzatoare a focului deschis in aer liber.

       

*

          Tot ieri, 21 august, in jurul orei 15.00, un incendiu de vegetatie uscata pe raza localitatii Mogoseni, care se manifesta pe o suprafata de aproximativ 20 ha, si ameninta sa se extinda la culturile agricole, a fost localizat de catre membrii Comitetului Local pentru Situatii de Urgenta Nimigea, impreuna cu pompierii voluntari din localitate. Din cauza suprafetei mari afectate, autoritatile locale au solicitat sprijinul pompierilor militari nasaudeni, care au intervenit cu o autospeciala de lucru cu apa. Toate focarele au fost localizate, iar apoi lichidate in jurul orei 18.40. 

         

*

          In urma unui accident rutier produs pe raza localitatii Ciceu Corabia, miercuri 21 august a.c., un barbat de 39 de ani a fost prins sub tractorul pe care il conducea. Acesta a fost scos de sub vehicul inainte ca salvatorii sa ajunga la locul solicitarii. Echipajul de prim ajutor SMURD din cadrul Garzii de Interventie Beclean, impreuna cu echipajul de terapie intensiva mobila SMURD,  au fost alocate la locul accidentului. Barbatul a fost preluat in stop cardio-respirator, i s-au aplicat manevrele de resuscitare pret de mai bine de  ora, insa fara rezultat.

 

 

         

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                                          Persoana de contact: plt. Marius Rus  - tel. 0748/299990 

0 comentarii2191 vizualizări22 august 2013
rss 2.0
rss 2.0