Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 08 Iulie 2020 - 2104 vizitatori azi
Incendiu la o groapa de deseuri si la o casa din Rodna.

Sambata, 24 august a.c., la ora 01.22, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, a fost anuntat un incendiu, pe raza localitatii Bistrita - Birgaului, la o groapa de deseuri menajere si lemnoase. Pompierii militari din cadrul Garzii de Interventie Prundu Birgaului, sprijiniti de pompierii voluntari din Prundu Birgaului, au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului care prezenta pericolul extinderii la o padure din apropiere. Interventia a durat mai bine de 8 ore, in urma incendiului au ars deseurile menajere si lemnoase depozitate intr-o groapa de gunoi de aproximativ 150 mp.

       

*

          Tot sambata, 24 august, in jurul orei 14.30, un echipaj al pompierilor militari bistriteni a fost solicitat sa intervina in municipiul Bistrita, bulevardul Decebal, pentru inlaturarea unor elemente dintr-un panou publicitar, situat la nivelul 5 al unui imobil, care puteau pune in pericol viata cetatenilor. O autospeciala de interventii si salvare de la inaltimi, apartinand Detasamentului de Pompieri Bistrita, s-a deplasat la locul indicat, insa pompierii militari ai intervenit prin interiorul imobilului si au asigurat elementele desprinse.  

         

 

 

 

*

          Dispeceratul integrat I.S.U.  - S.A.J. a fost anuntat, prin numarul de urgenta unic 112, duminica, 25 august, la ora 22.55, despre  izbucnirea unui incendiu la o casa de locuit din comuna Rodna. Au fost alocate doua autospeciale de lucru cu apa si spuma si un echipaj de prim ajutor SMURD din cadrul Garzii de Interventie Singeorz Bai si doua autospeciale de lucru cu apa ale pompierilor voluntari din Rodna, respectiv Maieru. In momentul sosirii la locul evenimentului, salvatorii au constatat ca intreaga casa, construita in cea mai mare parte din lemn, era cuprinsa de flacari, insa din fericire nu au fost persoane care sa fi ramas blocate in imobil. Pompierii au evacuat doua animale adapostite intr-una din anexele gospodaresti din apropiere, iar apoi au procedat pentru localizarea si lichidarea incendiului care se manifesta violent, cu flacara deschisa, sustinuta de cantitatea mare de material combustibil din proximitate.

          Interventia a durat aproximativ 4 ore si 30 de minute, interval in care s-a reusit evacuarea unor bunuri materiale din casa afectata de flacari (o soba metalica, o canapea, etc.). Au ars acoperisul casei in proportie de 90 % (cca. 80 mp), materiale textile, lemn de foc depozitat in apropierea casei si alte materiale combustibile din interiorul imobilului si din apropiere si s-au degradat tavanul si peretii locuintei.

          Si de aceasta data, evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un cos (burlan) de fum amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile.   

 

 

In perioada 23.08.2013, ora 0730 - 26.08.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 78 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     70;
  • Incendii:                                                                              3;
  • Asistenta persoane:                                                           1;
  • Distrugere munitie:                                                            1;
  • Protectia comunitatilor:                                                     3;

                  

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

 

                                                            Persoana de contact: plt. Marius Rus  - tel. 0748/299990 

0 comentarii1841 vizualizări26 august 2013
rss 2.0
rss 2.0