Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 11 Iulie 2020 - 1502 vizitatori azi
Incendiu la o sura de fan. Accident cu patru victime. Coliziune cu un autocar.

Vineri, 30 august a.c., la ora 01.22, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, a fost anuntat un incendiu la o sura de fan, pe raza localitatii Nuseni. Pompierii militari din cadrul Garzii de Interventie Beclean, sprijiniti de pompierii voluntari din localitate, au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului care se manifesta cu flacara deschisa la aproximativ 200 de baloti mari de furaje. Interventia a durat aproximativ 2 ore, interval in care s-a reusit salvarea altor cca. 100 de baloti de furaje depozitati in apropierea zonei de manifestare a incendiului. Cauza probabila a incendiului a fost stabilita ca fiind fumatul in locuri neprotejate corespunzator. Au ars aproximativ 100.000 kg furaje pentru animale.

     

*

          Duminica dimineata, 1 septembrie a.c., dispeceratul integrat ISU SAJ a fost anuntat, in jurul orei 04.30, despre producerea unui accident rutier pe DJ 172 D, Lunca Ilvei. Un autoturism in care se aflau patru tineri, cu varste cuprinse intre 18 si 27 de ani, a parasit partea carosabila si s-a izbit de un cap de pod. A fost alocat cazului un modul SMURD compus dintr-un echipaj de descarcerare, un echipaj de terapie intensiva mobila si doua echipaje de prim ajutor sprijinite de un echipaj medical apartinand Serviciului Judetean de Ambulanta Bistrita - Nasaud. La sosirea salvatorilor la locul accidentului au constatat ca pasagerii din fata (conducatorul auto si pasagerul dreapta fata) erau inconstienti si au ramas incarcerati. Dupa ce au fost indepartate elementele de caroserie, pompierii militari au extras victimele si le-au predat echipajelor medicale de la locul accidentului. Cei patru tineri au fost transportati de urgenta la Unitatea de Primire Urgente a Spitalului Judetean Bistrita.

 

*

          Dispeceratul integrat I.S.U.  - S.A.J. a fost anuntat, prin numarul de urgenta unic 112, duminica, 1 septembrie a.c., la ora 20.36, despre producerea unui accident rutier grav, pe Drumul National 17, in apropierea intersectiei cu DN 15 A. Un autoturism care circula pe relatia Bistrita - Beclean a patruns pe contrasens, dupa care a colizionat frontal cu un autocar care se deplasa din sens opus. In urma impactului, conducatorul auto al autoturismului, un barbat de 42 de ani din municipiul Bistrita, a ramas incarcerat. A fost alocat cazului modului SMURD compus dintr-un echipaj de terapie intensiva mobila, un echipaj de prim ajutor si un echipaj de descarcerare din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita. Imediat ce au ajuns la locul accidentului, pompierii militari au extras victima si au predat-o echipajului de terapie intensiva mobila pentru a fi transportata la UPU Bistrita. Din fericire, nicio persoana din autocarul implicat in accident nu a fost ranita, insa o femeie in varsta de 33 de ani a suferit un atac de panica. Preluata de echipajul de prim ajutor SMURD, aceasta a refuzat transportul la o unitate spitaliceasca dupa ce i s-a acordat asistenta medicala la locul accidentului.

 

In perioada 30.08.2013, ora 0730 - 02.09.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 69 situatii de urgenta, astfel:

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     65;
  • Incendii:                                                                              2;
  • Asistenta persoane:                                                           2;

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

  Persoana de contact: plt. Marius Rus  - tel. 0748/299990.

.

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

 

0 comentarii1988 vizualizări02 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0