Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Sambata 11 Iulie 2020 - 1386 vizitatori azi
Incendiu la o casa din Budacu de Sus. Coliziune intre doua autoturisme.

Luni, 2 septembrie a.c., la ora 11.13,  dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, despre izbucnirea unui incendiu la o casa de locuit din localitatea Budacu de Sus. Pompierii militari din cadrul Detasamentului de Pompieri Bistrita, sprijiniti de pompierii voluntari apartinand Primariei Dumitrita, au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului care se manifesta cu flacara deschisa nivelul acoperisului imobilului, pe o suprafata de circa 100 mp. Interventia a durat aproximativ 2 ore, interval in care s-a reusit evacuarea mai multor elemente de mobilier, articole de imbracaminte, acte si aparatura electrocasnica. Imobilul era compus din patru incaperi, iar din cauza flacarilor puternice tavanele acestora s-au prabusit. Din fericire, toate cele trei femei care locuiau in casa afectata de incendiu s-au autoevacuat in conditii de siguranta. Paramedicii care incadreaza echipajul de prim ajutor SMURD au acordat asistenta medicala, la locul evenimentului, uneia dintre victime care a acuza un atac de panica si hipertensiune.

       Au fost alocate cazului doua autospeciale de lucru cu apa si spuma din cadrul subunitatii bistritene, iar pompierii militari au stabilit ca evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un cos de fum amplasat necorespunzator fata de materialele combustibile. O butelie de gaz, situata intr-una din incaperi, a ingreunat interventia, salvatorii actionand pentru racirea recipientului pentru ca apoi sa-l evacueze in conditii de siguranta.           

      *

          Cateva ore mai tarziu, in jurul orei 16.29, dispeceratul integrat ISU SAJ a fost anuntat prin numarul unic de urgenta 112, despre producerea unui accident rutier pe str. Industriei din municipiul Bistrita. In urma coliziunii dintre doua autoturisme, unul dintre acestea a parasit partea carosabila, dupa care s-a rasturnat intr-un sant adanc de aproximativ 4-5 m. In autoturismul in cauza se aflau doua persoane, conducatorul auto reusind sa iasa singur din masina avariata. Pentru extragerea pasagerului din dreapta fata, o femeie in varsta de 62 de ani, a fost necesara interventia pompierilor militari care incadreaza echipajul de descarcerare. Pe toata durata interventiei aceasta a fost constienta, cooperanta, iar dupa extragerea din autoturismul rasturnat pe partea dreapta in santul de pe marginea drumului a fost predata echipajului de terapie intensiva mobila SMURD alocat cazului. 


In perioada 02.09.2013, ora 0730 - 03.09.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 23 situatii de urgenta, astfel:

 Interventii S.M.U.R.D.:                                                     22;

  • Incendii:                                                                              1;

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

                                                             Persoana de contact: plt. Marius Rus  - tel. 0748/299990 

.

 

Foto - arhiva Marius Chiuzan.

0 comentarii1610 vizualizări03 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0