Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Inst. Militarizate Miercuri 15 Iulie 2020 - 12812 vizitatori azi
Buletin informativ ISU BN.

In perioada 04.09.2013, ora 0730 - 05.09.2013, ora 0730, subunitatile profesioniste pentru situatii de urgenta din cadrul Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta "Bistrita" al judetului Bistrita - Nasaud au intervenit la un numar de 32 situatii de urgenta, astfel:

 

  • Interventii S.M.U.R.D.:                                                     29;
  • Incendii:                                                                              3;

                  

          Miercuri, 4 septembrie a.c., la ora 23.28, dispeceratul integrat ISU SAJ a fost informat, prin numarul unic pentru apeluri de urgenta 112, despre izbucnirea unui incendiu la un depozit din localitatea Rebrisoara. Pompierii militari din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud au intervenit pentru localizarea si lichidarea incendiului care se manifesta cu flacara deschisa la un redresor incarcat cu acumulatori, deseuri textile si cauciucuri. Incendiul a fost lichidat in aproximativ 30 de minute, interventia fiind ingreunata de o cantitate mare de fum dens si toxic, degajat in urma arderii materialelor textile si a cauciucurilor. A fost salvata hala de productie si un atelier auto, pagubele materiale inregistrate fiind un redresor, 20 kg deseuri textile si 2 cauciucuri. Cel mai probabil, incendiul a izbucnit in urma unui scurtcircuit electric.

      *

          Joi, 5 septembrie, la ora 00.06, dispeceratul integrat ISU SAJ a fost anuntat prin numarul unic de urgenta 112, despre izbucnirea unui incendiu la o magazie de lemne si o bucatarie de vara din localitatea Maieru. O autospeciala a pompierilor militari in Singeorz Bai, impreuna cu o autospeciala a pompierilor voluntari din localitate au fost alocate cazului. Incendiul, care se manifesta la nivelul acoperisului pe o suprafata de aproximativ 30 de mp, a fost lichidat in scurt timp, impiedicandu-se extinderea acestuia la casa de locuit alipita obiectivului afectat de flacari. Au ars bunurile depozitate in podul anexei, in proportie de 60 % (materiale lemnoase, scandura, etc.). Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de un burlan metalic amplasat ori neprotejat termic fata de materiale combustibile.

          *

          Pompierii militari nasaudeni au fost alertati, in aceasta dimineata, in jurul orei 02.42, cu privire la izbucnirea unui incendiu la o casa nelocuita, dintr-o zona greu accesibila, aflata pe raza localitatii Romuli. Doua autospeciale de lucru cu apa si spuma din cadrul Sectiei de Pompieri Nasaud, impreuna cu un echipaj de prim ajutor SMURD au fost trimise de urgenta la locul indicat. Prima interventie a fost asigurata de pompierii voluntari din localitate care, odata ajunsi la locul evenimentului, au constatat ca o casa de locuit si un grajd sunt cuprinse in totalitate de flacari. Din cauza faptului ca incendiul a izbucnit pe timpul noptii si casa era nelocuita, acesta a fost observat tarziu, iar interventia salvatorilor a fost solicitata dupa ce obiectivele erau cuprinse in totalitate de flacari.

          Au ars casa si grajdul pe o suprafata de 220 mp, 3 tone de fan si cca. 3 mc lemn de foc. Obiectivul principal al pompierilor militari a fost de a impiedica propagarea flacarilor la alte case aflate in apropierea zonei de manifestare a incendiului.

          Evenimentul a fost provocat, cel mai probabil, de efectul termic al curentului electric - sigurante fuzibile sau alte echipamente defecte ori suprasolicitate.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE SI RELATII PUBLICE

 

 

 

                                                            Persoana de contact: plt. Marius Rus  - tel. 0748/299990

 

0 comentarii1701 vizualizări05 septembrie 2013
rss 2.0
rss 2.0