Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Joi 18 Aprilie 2024 - 14587
Intalnirea Eparhiala a Tineretului, editia a X-a.

Episcopia Romana Unita cu Roma, Greco-Catolica de Cluj-Gherla prin Departamentul pentru  Tineret si Asociatia Tineretului Roman Unit - ASTRU Cluj organizeaza, in data de 12 octombrie 2013, la Bistrita in Parohia "Buna Vestire", cea de-a X-a editie a Intalnirii Eparhiale a Tineretului cu tema "Apostoli in lume trimisi" si "Nu va conformati lumii acesteia" (cf. Romani 12,2).

 Programul intalnirii va debuta cu Sfanta Liturghie arhiereasca celebrata de Preasfintitul Parinte Florentin Crihalmeanu, Episcop Eparhial de Cluj-Gherla, incepand cu ora 10 urmand apoi cateheza sustinuta  de Pr. Radu Talpalariu, consilier eparhial cu probleme de tineret.  

 

Cateheza va avea ca tema principala misiunea, fiind in concordanta cu mesajele transmise de Papa Francisc celor peste 3,8 milioane de tineri din intreaga lume reuniti in la sfarsitul lunii iulie la Rio de Janeiro. Papa Francisc a invitat tinerii sa aiba curajul de a merge impotriva curentului, de a nu se conforma cu modelele pe care societatea actuala le propune, Sfantul Parinte se adreseaza tinerilor astfel: "va cer sa fiti revolutionari, va cer sa mergeti impotriva curentului; da, va cer sa va razvratiti impotriva acestei culturi a provizoriului, care, in fond, crede ca voi nu sunteti in stare sa va asumati responsabilitati, crede ca voi nu sunteti capabili sa iubiti cu adevarat. Eu am incredere in voi tinerii si ma rog pentru voi. Sa aveti curajul de "a merge impotriva curentului". Si sa aveti si curajul sa fiti fericiti. (Papa Francisc)

 

"Noutatea intalnirii din acest an o reprezinta concursul pe echipe care se va desfasura dupa pauza de pranz. Fiind a zecea editie ne dorim sa premiem tinerii care vor participa la acest eveniment eparhial si care vor avea ocazia sa isi puna in valoare talantii primiti." a declarat Raluca Fernea, presedinte ASTRU Cluj

 

Activitatile vor fi realizate in cadrul Zilei Educatiei Nonformale, un eveniment organizat la nivel national si sunt deschise tinerilor care participa la eveniment precum si tuturor tinerilor din Bistrita care doresc sa se alature.

 

Experienta organizarii acestui eveniment arata ca aceasta intalnire este importanta pentru tinerii, oferindu-le oportunitatea de a se intalni, de a se cunoaste, de a participa la activitati de formare umana si spirituala, de a-si manifesta entuziasmul prin momentele  culturale si artistice, avandu-l in centru pe Isus Cristos, singurul care poate sa ofere raspunsuri profunde intrebarilor tinerilor asa cum subliniaza si Papa Francisc in recentul mesaj adresat tinerilor"(…) nu am nici aur, nici argint sa va dau, dar ceva mult mai pretios, evanghelia lui Isus.  Mergeti cu curaj! Cu evanghelia in inima si in maini, fiti martori ai credintei cu viata voastra: Duceti-l pe Cristos in casele voastre, vestiti-l printre prietenii vostri, primiti-l si slujiti-l in cei saraci. Tineri, dati un mesaj de viata, de pace si de speranta! Puteti sa faceti asta! (Papa Francisc catre tineri - 4 octombrie 2013)

--------------

Contact:

Pr. Radu Talpalariu - consilier eparhial pentru tineret, tel:0729-884887

Raluca Fernea - presedinte ASTRU Cluj,  tel:0740-420210

Pr. Ioan Frisan - protopop Bistrita, tel:0740-057133.

.

Foto - arhiva Bistritanews.ro

 

0 comentarii2905 vizualizări10 octombrie 2013




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0