Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Joi 28 Martie 2024 - 14587
Traind in credinta si urmand invatatura lui Iisus Hristos vom dobandi viata vesnica.

Mare este puterea credintei si minunate sunt darurile ei.Viata fara de moarte si imparatia vesnica ne daruieste noua credinta, caci zice Sfanta Evanghelie:"Crezand, viata sa aveti intr-un numele Lui" iar in alt loc ,"Cel ce va crede si se va boteza se va mantuii".Sfantul Apostol Pavel ne invata zicand:"Crede in Domnul Iisus Hristos si te vei mantuii impreuna cu casa ta".Oare este de ajuns sa credem ca sa ne mantuim? Sfantul Evanghelist ne spune: "Va venii Fiul Omului intru Slava Tatalui ceresc impreuna cu ingerii sai si atunci va rasplatii fiecaruia dupa faptele lui".

                Este vreo nepotrivire cand Sfanta Scriptura ne spune ca faptele cele bune aduc mantuirea sau  credinta mantuieste pe om? De buna seama ca nu. Credinta noastra si faptele bune savarsite de noi in aceasta viata pamanteasca mantuiesc omul.

                Sa creada in Dumnezeu e cu putinta celui mai simplu om, celui mai neinvatat dar si unui mare savant. Fiecare credincios ajunge la Dumnezeu pe masura insusirilor sale, pe masura ce creste si isi adanceste intelegerea sa de Dumnezeu. Nevoia de credinta a sufletului omenesc permite dezvoltarea credintei inca de la o varsta frageda si desavarsirea acesteia prin educatie. Ne putem minuna cat de usor si de profund primesc tinerii credinta in Dumnezeu si cat de binecuvantat ii influenteaza aceasta pe ei.

                Credinta in Dumnezeu nu ajuta pe tanar doar sa lupte cu inclinatiile lui  cele rele ci il ajuta  sa-si rezolve o serie de chestiuni principiale, care nu pot fi explicate in alt chip: binele si raul, originea lumii, scopul vietii si altele. Cel mai important lucru este acesta: credinta in Dumnezeu reprezinta cheia dezvoltarii tuturor calitatiilor pozitive la un tanar . De pilda: evlavia, dragostea, mila, rusinea, parerea de rau si dorinta de a devenii mai bun. Credinta in Dumnezeu aseaza in mainile fiecarui parinte un instrument puternic pentru educatie. Cand vorbim de Dumnezeu ca izvor al tuturor bunatatiilor si ca Judecator al oameniilor, noi introducem in lumea interioara a tanarului o reprezentare clara a binelui si a raului.

 

 Preot  Paroh ,

          REMUS RUS.

0 comentarii2919 vizualizări18 februarie 2016




[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu





rss 2.0
rss 2.0