Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Vineri 15 Ianuarie 2021 - 16604 vizitatori azi
Mii de credinciosi bistriteni au luat Lumina Sfanta la biserica Sfanta Ana. (45 de poze)

In Noaptea de Inviere, piata din fata bisericii Sfanta Ana din Bistrita, in zona Independentei-Big, a fost arhiplina cu 4-5000 de crestini ortodocsi care au participat la slujba de la miezul noptii. Sfintele taine ale bisericii ortodoxe au fost relevate in Noaptea Invierii Mantuitorului Nostru Iisus Hristos de catre preotii: Grigore Conea, Ioan Bechis, Victor Fagaras care au slujit cu mare devotament si evlavie in fata numeroasei audiente. Preotii au chemat credinciosii: "Veniti de luati Lumina".  A urmat procesiunea in care preotii au inconjurat masa sfanta de trei ori , simbol al imprastierii vestii Invierii lui Hristos in toate puncte cardinale.

Dupa citirea Evangheliei si inconjurul bisericii de trei ori, soborul de preoti si credinciosi au desferecat poarta bisericii Sfanta Maria, in chip simbolic pentru a marca invierea din morti a mantuitorului Iisus.

        Crestinii au participat cu mare traire spirituala la acest impresionant moment, toti avand in maini lumanari sau candele aprinse de la Lumina Sfanta adusa tocmai de la Iersusalim via Bucuresti si Cluj-Napoca. 

Toti au cantat:

Hristos a inviat din morti,
Cu moartea pe moarte calcand
Si celor din morminte
Viata daruindu-le.

          Slujba de inviere s-a incheiat cu o procesiune speciala, Utrenia Pascala sau denia, dedicata celor care au postit si au ajunat si astfel au putut lua acum Pasca Sfanta facuta din prescura si vin sfintit ca simbol al sacrificiului si trupului lui Iisus Hristos. (Pasca Sfanta este servita inainte de fiecare masa in zilele de sarbatoare ale Pastelui si Saptamana Luminata)

          Procesiunea de la biserica Sfanta Ana din Bistrita s-a desfasurat fara incidente (ambulanta a intervenit doar la o persoana cu cadere de calciu si stari de ameteala datorate se pare postului indelungat), organele de ordine, politia municipiului, jandarmii si politia locala fiind la datorie pentru a preveni orice incident.

         De remarcat numarul foarte mare de tineri si copii veniti in acest an la slujba de inviere fapt ce arata clar ca Biserica Ortodoxa Romana are pe mainile cui sa lase traditiile stramosesti si dreapta credinta marturisita de ortodocsi.

Hristos a inviat.

 

 

Articol si foto - Marius Chiuzan

.

0 comentarii7707 vizualizări16 aprilie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0