Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 15 August 2020 - 26144 vizitatori azi
"La Nicula, colo-n deal" - pelerinaj.

Si-n acest an credinciosi clujeni si din alte zone ale tarii au participat in ajunul praznicului Adormirii Maicii Domnului, la pelerinajul "La Nicula, colo-n deal", organizat de Arhiepiscopia Clujului si Protopopiatul Gherla. Tineri si in varsta, pelerinii au parcurs pe jos cei sapte kilometri, cantand pricesne si rugandu-se Maicii Domului Maicii Domnului. La fel ca si in ceilalti ani, pelerinajul a inceput de la biserica "Sfantul Nicolae" din orasul Gherla. In fruntea pelerinilor s-a aflat Inaltpreasfintitul Parinte Andrei, Arhiepiscopul si Mitropolitul Clujului si IPS Luca, Mitropolit de Zaporozhye si Melitopol din Ucraina, alaturi de zeci de preoti din mai multe protopopiate ale Arhiepiscopiei Clujului. Pelerinajul a inceput in jurul orei 12:00, la biserica "Sfantul Nicolae" din Gherla, unde ierahii au fost intampinati cu paine si sare de tineri imbracati in costume populare, dupa care a fost rostita o rugaciune de binecuvantare a calatoriei. Apoi, cu totii, in sunet de toaca si cantand pricesne, au pornit spre manastirea Nicula. Pelerinii au fost insotiti de forte de ordine, politie si jandarmerie, autoritati locale si judetene.

Este al saselea an de cand, prin initiativa Inaltpreasfintitului Parinte Andrei, Mitropolitul Clujului, se organizeaza procesiunea, pe jos, intitulata sugestiv, La Nicula colo-n deal. Aceasta se adauga la pelerinajul, mai mare, ale carui inceputuri coincid cu anul 1699, cand icoana pictata de preotul Luca, din Iclod, si donata de nobilul Ioan Cupcea, bisericii din Nicula a lacrimat vreme de trei saptamani.


Grigore Samboan

Absolvent al studiilor de Teologie si Jurnalism.

Redactor-sef la Radio Renasterea.

0 comentarii3948 vizualizări15 august 2017
rss 2.0
rss 2.0