Credinta-Religie Sambata 23 Septembrie 2017 - 17658 vizitatori azi
Atelier Handmade la Parohia ortodoxa "Sfintii Arhanghelii Mihail si Gavriil" din Dumbraveni.

La parohia ortodoxa "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil"- din Dumbraveni a fost organizat,  de catre Pr. Paroh Dragan Leon si doamna preoteasa, sambata, 19 august 2017, incepand cu ora 14:00 un Atelier Handmade dedicat copiilor si tinerilor din cadru parohiei. Prin acest atelier de creatie se doreste ca tinerii si copiii sa se apropie cat mai mult de Biserica, sa se cunoasca pe ei insisi, sa invete munca in echipa si sa fie comunicativi cu semenii lor, dar mai ales s-a dorit favorizarea dezvoltarii grupului parohial de copii si tineri existent, majoritatea acestora fiind prezenti in fiecare duminica la Sfanta Liturghie.

In cadrul atelierului 40 de copii si tineri au avut ocazia sa realizeze felicitari handmade sub indrumarea domnisoarei prof. Ecaterina Bercu din Cluj-Napoca care a  reusit sa ofere explicatii pentru toate categoriile de varsta, punand accent pe ingredientele speciale pentru realizarea acestor creatii. Este o activitate care a avut succes, fiecare copil realizand cate 7, 8 felicitari, fiind  entuziasti si bucurosi ca au ocazia sa arate parintilor, si noua tuturor, ca din maini, dar si suflete inocente, pot iesi creatii frumoase, Pe copii ii simtim implicati, incantati si cel mai important lucru este atunci cand in ochii lor se citeste bucuria

Nu au lipsit momentele de rugaciune de la inceputul si sfarsitul lucrului precum si cele de la masa, intrucat spre sfarsitul intalnirii toti copii au fost serviti cu bunatati, drept rasplata a efortului pe care l-au depus.

Prin aceasta actiune venim in intampinarea copiilor, in aceasta perioada de vacanta, cu un atelier de creatii handmade, primul atelier fiind de felicitari urmand ca in intalniriile viitoare sa se desfasoare picturi, brose si multe alte creatii  prin care incercam sa cultivam celor mici simtul artistic, iubirea de frumos si, in acelasi timp, sa le insuflam dragostea pentru sfinti si pentru Biserica noastra.

Ne-am propus sa fie o intalnire pe luna. Acest atelier este adresat copiilor  si tinerilor carora le place lucrul manual, sau mai nou spus handmade. Incercam ca de fiecare data sa aducem ceva nou, sa invatam lucruri si tehnici noi. Asteptarile noastre ca  organizatori sunt de a lega prietenii, de a ne simti bine impreuna, de a invata sa facem lucruri noi, de a impartasi experiente de viata. 

Participantii se asteapta sa invete lucruri noi, lucruri care sa le insenineze viata, sa invete cum sa foloseasca lucruri banale pentru a crea ceva nou, de bun gust, frumos, cu un pret mai mic, decat daca l-ai cumpara. Copiii au fost incantati de ceea ce au realizat, exprimandu-si nerabdarea cu privire la actiunile viitoare.

Multumim  domnisoarei Ecaterina Bercu  care i-a indrumat si le-a aratat copiilor cum sa-si descopere latura artistica. Multumim tuturor celor care s-au implicat in aceste activitati si au adus zambet, bucurie si nadejde in sufletele noastre.

 

                           Pr. Paroh Dragan Leon.

 

 

0 comentarii777 vizualizări20 august 2017
rss 2.0
rss 2.0