Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Miercuri 23 Septembrie 2020 - 19542 vizitatori azi
Cerc pastoral-misionar in Parohia Taure din Protopopiatul Nasaud.

Cu binecuvantarea Inaltpreasfintitului Arhiepiscop si Mitropolit Andrei, preotii din Cercul pastoral-misionar Mocod, coordonati de pr. Dan Vasile, s-au intalnit in Duminica a 23-a dupa Rusalii in Parohia Taure din Protopopiatul Nasaud. Incepand cu ora 16.00, in Biserica cu hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" in prezenta unui numar mare de credinciosi, soborul preotilor slujitori, alaturi de parintele paroh Fontul Grigore, au savarsit slujba Paraclisului Maicii Domnului.

In cuvantul rostit la finalul slujbei, pr. Carafa Alin de la Parohia Mogoseni a vorbit credinciosilor despre semnificatia teologica a slujbei Vecerniei, prima dintre cele 7 laude bisericesti. Parintele a subliniat ca primul scop al acestei slujbe de seara este de a multumi lui Dumnezeu pentru binefacerile din ziua ce se incheie si de a-I cere ajutorul pentru trecerea cu bine a noptii ce urmeaza. Apoi, parintele paroh Fontul Grigore a multumit tuturor preotilor prezenti, iar preotii Batan Mircea si Creta Ioan i-au miruit pe toti credinciosii care au participat la slujba paraclisului.

Acest eveniment misionar se incadreaza in activitatea Cercului preotesc Mocod, care se va reuni in Duminica a 25-a dupa Rusalii, in Parohia Mocod.


 

Date istorice

 Biserica parohiala cu hramul "Sfintii Arhangheli Mihail si Gavriil" din Taure a fost construita in anul 1876, pe locul unei bisericute vechi din lemn.

Biserica a fost sfintita in anul 1930, iar dupa executarea unor lucrari de renovare si zugravire a ei a fost resfintita la data de 9 iulie 1978 de catre vrednicul de pomenire IPS Teofil Herineanu. Intre anii 1992-2003, au avut loc diverse lucrari si reparatii de exterior si interior, necesare pentru infrumusetarea bisericii, in special pictarea ei si montarea unui iconostas din lemn de stejar sculptat. La finalul acestor lucrari, in data de 13 iulie 2003, a avut loc resfintirea bisericii de catre Preasfintitul Irineu Pop Bistriteanul.

Din anul 2010, comunitatea credinciosilor din Taure este pastorita de catre parintele Fontul Grigore.

 

Pr. Cornel Coprean

 

0 comentarii3206 vizualizări23 octombrie 2017
[ Închide secţiunea de comentarii ]

Nu există comentarii

Adaugă un comentariu

rss 2.0
rss 2.0