Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 15 August 2020 - 28702 vizitatori azi
Conferinta preoteasca de toamna in Protopopiatul Ortodox Roman Bistrita.

Preotii din cadrul Protopopiatului Ortodox Roman Bistrita s-au intrunit azi, 24 octombrie 2017, in cadrul conferintei preotesti de toamna. Sedinta a fost prezidata de Inaltpreasfintitul Parinte  Andrei, Arhiepiscopul Vadului, Feleacului si Clujului si Mitropolitul Clujului Maramuresului si Salajului, insotit de la Centrul Eparhial de parintele inspector Vasile Nemes si parintele consilier arhidiacon Claudiu Grama.

Intrunirea a fost precedata de slujba de  Te Deum savarsita in Biserica monument istoric "Intrarea in biserica a Maicii Domnului" din Municipiul Bistrita, iar lucrarile conferintei s-au desfasurat in Sala de Sedinte a Protopopiatului.

Tema conferintei: "Anul comemorativ Justinian Patriarhul si al aparatorilor Ortodoxiei in timpul comunismului" sustinuta de  preacuviosul parinte Grigorie Benea, staretul Manastirii Sfintii 40 de mucenici de la Gherla, care a prezentat unele din trairile pe care le-au avut cei care au marturisit in temnitele comuniste pe Hristos.

            La sfarsitul conferintei parintele Alexandru Vidican, protopopul Bistritei, a multumit Parintelui Mitropolit pentru purtarea de grija, preacuviosului parinte Grigorie pentru frumoasa prezentare si tuturor preotilor prezenti pentru reusita conferintei.

 

Pr. Emanuel Vidican.

 

 

0 comentarii3479 vizualizări24 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0