Adevarul umbla cu capul spart.          -          Adevarul invinge orice.          -          Cine spune adevarul nu poate sa multumeasca pe toata lumea.
Credinta-Religie Sambata 15 August 2020 - 28650 vizitatori azi
500 de ani de la afisarea tezelor lui Martin Luther.

In  2017 se implinesc 500 de ani de la legendara afisare a tezelor lui Martin Luther ( 1483-1546) pe usa bisericii Resedintei din Wittenberg. Declansata de experientele personale de credinta ale lui M. Luther, profesor de teologie si calugar al ordinului augustian, Reforma a dat nastere unor schimbari profunde la nivel bisericesc si social care au marcat viata cotidiana a semenilor epocii, ea fiind facuta de oameni pentru oameni. De aceea Reforma nu s-a limitat la vorbitorii de limba germana raspandindu-se in intreg spatiul european, inclusiv in Transilvania.

Pentru a marca jubileul Reformei, va asteptam alaturi de noi, marti 31 octombrie 2017, de la orele 13.00 la vernisajul "Reforma in Europa de Rasarit: Transilvania", pentru a marca impreuna cei 500 de ani scursi de la debutul reformei religioase. Evenimentul se va desfasura la Casa Argintarului (Centru German Bistrita), strada Dornei, nr. 5.

Organizatori: Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud, Biblioteca Judeteana "George Cosbuc" Bistrita-Nasaud, si Parohia Evanghelica C. A. Bistrita. Manifestarea e sprijinita de Consiliul Judetean Bistrita-Nasaud si Forumul Cultural German pentru Europa de Est.

 

Va asteptam cu drag!

Manager

Complexul Muzeal Bistrita-Nasaud,

Alexandru Gavrilas

0 comentarii2835 vizualizări27 octombrie 2017
rss 2.0
rss 2.0